31.5.07

Avrupa Karikatür Yarışması

Konu: Eşitsizlikler, Ayrımcılık ve Önyargılar.
Herkes için Eşit Fırsatlar Yılı 2007 dolayısıyla eşitlik konusuna ve şu alanlarda ayrımcılık yapılmamasına dikkat çekmek amacıyla Avrupa Birliği üyesi 27 ülke yurttaşı olsun olmasın, tüm Avrupalı çizerlerin katılabileceği bir yarışma düzenleniyor: ırksal ya da etnik köken, din veya inanç, özürlü ya da engelli olma, yaş ya da cinsel tercih.
Boyut: En fazla 42x30 cm (DIN A3). Her eserin arka yüzünde sanatçı adı, adresi, eser adı, konu ve yıl belirtilmelidir. Her sanatçı yayın, sergi ve ödüllerini özetleyen bir yaşamöyküsü ve doldurulmuş bir katılım formunu eklemelidir.
Teknik: Serbest. Eserler orijinal olmalı. Dijital ürünler 1 no olarak numaralanmış ve imzalanmış olma koşuluyla kabul edilir.
Ödüller: 5000, 2500, 1500 Avro. Marlene Pohle başkanlığında toplanacak jüri, onur mansiyonları da verebilir. İlk 3 dereceye girenlerin ödül töreni için ulaşım ve konaklama giderleri karşılanır. Kazananlar dışındaki eserler, katılım formunda belirtilmişse, sergilemeler sonrası geri yollanır. Sergiye seçilenlere albüm.
E-mail: museuimprensa@mail.telepac.pt
WEB: www.imultimedia.pt/museuvirtpress
WEB: www.cartoonvirtualmuseum.org
Şartname ve katılım formu: http://www.imultimedia.pt/museuvirtpress/eventuais/conc_europeu/ConcEuroCartoon_2007_Regulamento.pdf Son katılma: 8 Haziran 2007
Son teslim: 16 Haziran 2007 (Yarışma sitesinde daha önce yayınlanan ve şimdi yer alan şartnameler tarih konusunda değişiklik gösteriyor)
Adres: PORTUGUESE PRINTING PRESS MUSEUM
Estrada Nacional 108, nº 206, 4300-316
Porto / Portugal

Hiç yorum yok: