14.6.16

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması 2016'da kazananlar açıklandı

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın çoğunluğu kadınlardan oluşan uluslararası seçici kurulu, bugün Bodrum Işıl Club'da bir araya geldi. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı'nın da katıldığı, Arjantinli Marlene Pohle'nin başkanlığını yaptığı seçici kurulda; Ercan Akyol, Gülse Birsel, Assunta Toti Buratti (İtalya), Latif Demirci, Selçuk Demirel, Yalda Hasheminezhad (İran), Anita Kunz (Kanada), Piyale Madra, Tan Oral ve Elena Ospina (Kolombiya) yer aldı.
33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması 2016'da Birincilik Ödülü İtalyan La Republica gazetesi çizeri Marco De Angelis'in çalışmasına verildi (Yukarıda). İkincilik Ödülü Brezilya'dan Claudio Antonio Gomes, Üçüncülük Ödülü ise Türkiye'den Doğan Arslan'ın oldu.
Yarışmada ayrıca 'Güçlü Kızlar, Güçlü Bir Dünya' başlığı altında verilen özel ödülü, Türkiye'den Emrah Arıkan kazandı.
İlk üç derecenin dışında 12 eser de Başarı Ödülü almaya hak kazandı: Arif Sutristanto (Endenozya), David Evzen (Çekoslovakya), Felibe Galindo Feggo (ABD), Hicabi Demirci (Türkiye), Jugoslav Vlahoviç (Sırbistan), Kürşat Zaman (Türkiye), Oktay Bingöl (Türkiye), Raimundo Rucko Santos Souza (Brezilya), Rodrigo Machado Da Rosa (Brezilya), Vitaly Bondar (Belarus), Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya) ve Nahid Zamani (İran).
Tüm kazanan eserler için bkz.
Kaynak: dha.

Hiç yorum yok: