29.1.09

Kanada 9. Uluslararası Karikatür E-Yarışması konusu: Mahremiyeti korumak?

Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi 9. Uluslararası Editoryal Karikatür E-Yarışması
1. Konu: Mahremiyeti korumak? (Protecting privacy?)
Ulusal güvenlik gerekçesine yaslanan hükümetler yurttaşlarının kişisel mahremiyet haklarını gittikçe artan oranda ihlal ediyorlar. Öte yandan, kamuya açıklanması gereken bilgilerin verilmesi de hükümet ve yasayı yürütmekle görevli kurumlar tarafından yine kişisel mahremiyet bahane edilerek engellenmektedir. Kişisel bilgilerin ve haberleşmenin gizliliği, bireysel hak ve özgürlüklerimizin temel dayanağıdır – ancak “kişisel mahremiyeti korumak”, toplumun ulaşmasını istemedikleri bilgileri gizli tutmak için güç sahiplerinin yaygın biçimde istismar ettikleri bir kavramdır.
2. Ödüller: Birincilik: 1500 $ + kristal andaç + UNESCO Kanada sertifikası; İkincilik: 750 $ + sertifika; Üçüncülük: 500 $ + sertifika. Para ödülleri Kanada Doları cinsindendir. Ayrıca 10 adet Mükemmellik Ödülü verilecektir.
3. Her sanatçıdan yalnızca 1 adet karikatür kabul edilecektir. Eser siyah-beyaz veya renkli, orijinal veya dijital baskı olabilir, ancak daha önce ödül kazanmamış olmalıdır ve iade edilmeyecektir.
4. Karikatürün ölçüleri en fazla A4 olmalıdır: 21 x 29.2 cm ya da 8.50 x 11 inç.
5. Karikatürcünün adı, adresi, tel no, faks no, (varsa) e-mail adresi (name, address, telephone number, fax number, e-mail address) bilgileri eserin eklendiği e-mail iletisinde yer almalıdır. Karikatürcünün kısa biyografisi eklenmelidir.
6. Katılan eserler Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi tarafından 5 Mayıs’taki 2009 Dünya Basın Özgürlüğü Günü Yemekli Toplantısı tanıtımı için kullanılabilir; katılımcılar bunu peşinen kabul etmiş sayılır.
7. Kazananlar National Arts Centre, Ottawa, Kanada adresinde yapılacak olan 5 Mayıs 2009 Dünya Basın Özgürlüğü Günü Yemekli Toplantısı sırasında açıklanacak, ayrıca kendilerine posta/faks veya e-mail yoluyla haber verilecektir. Kazanan sanatçıların isimleri ve eserleri Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi (CCWPF) web sitesinde yayınlanacaktır: http://www.ccwpf-cclpm.ca/
8. Toplantı dolayısıyla 30 eser sergilenecektir.
Yarışmaya son eser teslimi: 27 Mart 2009 Salı günü saat 17.00.
Eserlerin yollanacağı E-mail adresi: info@ccwpf-cclpm.ca
Karikatürler jpeg formatında ve 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.

Hiç yorum yok: