6.7.24

Bu Pazartesi Kuşadası'nda: "Bir Çizgide 7 Renk" karikatür sergisi

“BİR ÇİZGİDE 7 RENK” KARİKATÜR SERGİSİ KUŞADASI’NDA
Kendine özgü anlatım tarzlarıyla, özgün çizgileriyle, farklı renklerde olmalarına karşın karikatürün eleştiren, sorgulayan, muhalif çizgisinde buluşan 7 karikatüristin eserlerinden oluşan “Bir Çizgide 7 Renk” Karikatür Sergisi 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü saat 16:00’da Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde açılıyor.
Karikatür sanatçıları Altan Özeskici, Aşkın Ayrancıoğlu, Cemal Odabaşı, Lütfü Çakın, Mehmet Selçuk, Musa Keklik ve Ozan Çavdar’ın toplam 42 eserinden oluşacak sergi 13 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

5.7.24

13. Uluslararası Karikatür Yarışması 2024 Seçici Kurul Üyeleri Çalışmalarını Tamamladı

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 23. Uluslararası Zeytin Festivali – Zeytin Mizah Şenliği 2024 kapsamında düzenlenen “Zeytin” ve “Serbest” konulu 13. Uluslararası Karikatür Yarışması’na 40 ülkeden 149 çizer 543 eser ile katıldı. 
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'un Onursal Başkanlığı’nda, M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Kemal Özyurt (Türkiye), Elif Atamaz (Kıbrıs), Olena Tsuranova (Ukrayna), Fahriye Çıtaklı (Türkiye), Musa Kayra (Kıbrıs), Zafer Tutkulu (Kıbrıs), Sergii Riabokon (Ukrayna) ve Hüseyin Çakmak'tan (Kıbrıs) oluşan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, 01 - 04 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde toplanarak, 13. Uluslararası Karikatür Yarışması’na gönderilen eserleri değerlendirdi ve çalışmalarını tamamladı. 
Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, “Zeytin” ve “Serbest” konulu dallarda toplam 46 eseri “Ödül Aday Adayı” olarak belirleyip oyladı. “Ödül Aday Adayı olarak belirlenen eserler, taklit ya da kopya olup olmadıkları ortaya çıkması için, bir süre askıda kaldıktan sonra kesin sonuçlar 10 gün içerisinde açıklanacak. 

2.7.24

13. Uluslararası Zeytin Karikatür Yarışması 2024 Seçici Kurul Üyeleri Tanıtıldı


23. Uluslararası Zeytin Festivali Kapsamında Düzenlenen

13. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI 2024
SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ TANITILDI

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından 23. Uluslararası Zeytin Festivali ve Uluslararası Zeytin Mizah Şenliği kapsamında geleneksel olarak düzenlenen, 13. Uluslararası Karikatür Yarışması 2024 değerlendirme çalışmaları başladı. 

13. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda görev yapacak olan Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri, 01 Temmuz 2024 Pazartesi günü, Girne'deki Dome Hotel’de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. 

Basın toplantısına Girne Belediyesi Meclis Üyeleri Ali Tektan, Hüseyin Çakır, Mete Ünal Girgen, Kani Medo Çağla, Ziya Egemen Sencer, Girne Belediyesi Müdürü Hüseyin Köle, Girne Belediyesi Başkan Danışmanı Mustafa İlgen, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak ve Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri katıldı. Basın toplantısında, bu yıl düzenlenen karikatür yarışması hakkında bilgiler verildi.


3 ÜLKEDEN 10 ULUSLARARASI SEÇİCİ KURUL ÜYESİ GÖREV YAPACAK

13. Uluslararası Karikatür Yarışması - Uluslararası Seçici Kurulu'nda bu yıl görev yapacak isimler şunlardır: Murat Şenkul - Onursal Başkan (Kıbrıs), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Kemal Özyurt (Türkiye), Elif Atamaz (Kıbrıs), Olena Tsuranova (Ukrayna), Fahriye Çıtaklı (Türkiye), Musa Kayra (Kıbrıs), Zafer Tutkulu (Kıbrıs), Sergii Riabokon (Ukrayna), Hüseyin Çakmak (Kıbrıs). 

YARIŞMAYA 40 ÜLKEDEN ESER GÖNDERİLDİ

13. Uluslararası Karikatür Yarışması’na bu yıl, "Zeytin" ve "Serbest" konulu iki ayrı bölümde, 40 ülkeden 149 çizer 543 eser ile katıldı. Uuslararası Seçici Kurul Üyeleri, yarışmaya gönderilen eserleri, 01 - 04 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Girne Belediyesi Sanat Merkezi'nde değerlendirerek finalist eserleri itiraza sunacak. İtiraz süresinin ardından kesin sonuçlar kamuoyuna açıklanacak.