8.7.23

12. Uluslararası Girne Karikatür Yarışması Seçici Kurul Tanıtım Toplantısı Yapıldı

12. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI SEÇİCİ KURUL TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
12. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda görev yapacak olan
uluslararası seçici kurul üyelerini tanıtım toplantısı yapıldı
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bu yıl düzenlenen 12. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda verilecek Büyük Ödül'ün, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler Takımı anısına verileceğini belirtti... 
22. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında, Girne Belediyesi ve Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğinde yıllardır düzenlenen uluslararası karikatür yarışmasında görev yapacak uluslararası seçici kurul üyelerini tanıtıcı basın toplantısı, Girne Grand Pasha Otel’de gerçekleşti. Basın toplantısında, Girne Belediye Başkanı ve Uluslararası Seçici Kurul Onursal Başkanı Murat Şenkul’un yanı sıra uluslararası seçici kurul üyeleri, Valeri Aleksandrov (Bulgaristan), Elahe Khoraman (İran), Gülfidan Özdilek (Türkiye), Semra Yalçın Beyhanlı (Kıbrıs), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Musa Kayra (Kıbrıs) ve Hüseyin Çakmak (Kıbrıs) yer aldı. 
39 ÜLKEDEN 380 ESER
12. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda bu yıl, 39 ülkeden 134 çizerin 380 eserinin değerlendirmeye alındığı açıklandı. Bu yılın şartnamesi uyarınca ilk üç dereceye girecek eserlere toplam 40 bin TL para ödülü verileceği kaydedildi. 
PANDEMİ NEDENİYLE VERİLEMEYEN ÖDÜL TAKDİMİ GERÇEKLEŞTİ
Basın toplantısının sonunda, 2020 yılında düzenlenen 9. Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılan ve ‘Gümüş Zeytin Ödülü’ kazanan Elahe Khoraman’a, pandemi nedeni ile verilemeyen ödülü de takdim edildi. 
ÜÇ GÜN BOYUNCA DEĞERLENDİRME YAPILACAK
Basına bilgi ve görüntü verilmesinin ardından, uluslararası seçici kurul üyeleri üç gün sürecek değerlendirme çalışmaları için ayrılan özel bölüme geçtiler. 
MURAT ŞENKUL:
BU YIL ŞAMPİYON MELEKLER TAKIMI ANISINA ÖDÜL DÜZENLEDİK
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bu yıl düzenlenen 12. Uluslararası Karikatür Yarışması şartnamesine bir eklemede bulunarak bu yıl verilecek Büyük Ödül'ün, 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler Takımı anısına verileceğini belirtti. 
Murat Şenkul, 39 ülkeden 134 çizerin katılımı ile 380 eserin değerlendirilmeye alınacağı üç günlük süre için uluslararası seçici kurul üyelerine başarılar diledi ve yarışma sonunda güzel neticelerin alınacağına olan inancını vurguladı. 
HÜSEYİN ÇAKMAK:
KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ'NÜ DÜNYAYA TANITAN ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON
Uluslararası Mizah Şenliği Düzenleme Komitesi Üyesi Hüseyin Çakmak ise konuşmasına, uluslararası karikatür yarışmasının tarihi ile ilgili kısa bilgiler vererek başladı. 
Karikatür yarışmasının 2007 yılında Ulusal Zeytin Karikatürleri Yarışması olarak hayat bulduğunu belirten Hüseyin Çakmak, bundan sonraki yıllarda ise yarışmanın uluslararası bir boyut kazandığını vurguladı. 
Uluslararası Karikatür Yarışması'nın gerek Girne şehrini, gerekse Kıbrıs Türk Kültürü’nü dünyaya tanıtan önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Hüseyin Çakmak, karikatür yarışmasının özellikle Zeytin'in dünyaya tanıtılması adına önemli bir kapsamı olduğunun da altını çizdi. 
12 yıl boyunca yaklaşık 70 karikatür sanatçısını Girne’de ağırladıklarını hatırlatan Hüseyin Çakmak, bu bağlamda ciddi bir yayın arşivinin de ortaya çıktığının altını çizdi. Ortaya çıkan yayın arşivinin, dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan kütüphanelere, üniversitelere ve karikatür otoritesi sayılan kişilere ve kurumlara iletildiğini belirten Hüseyin Çakmak, bu anlamda oldukça mutlu olduklarını vurguladı. 
(Haber Kaynak: Kıbrıs Postası
ULUSLARARASI ZEYTİN MİZAH ŞENLİĞİ 
DÜZENLEME KOMİTESİ

Hiç yorum yok: