16.11.22

Sinop'ta Sabahattin Ali Portreleri Sergisi 18 Kasım'da açılıyor

“SABAHATTİN ALİ PORTRELERİ” KONULU
SİNOPLU DİYOJEN 1. ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI SERGİSİ
18-20 KASIM 2022
Sinop Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği ile Sinop Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen Sabahattin Ali Portreleri Konulu 1. Sinoplu Diyojen Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi 18-20 Kasım 2022 tarihleri arasında Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde açılıyor. 
Seçici kurul üyeleri; heykel sanatçısı Eşref Baş (Türkiye), karikatür sanatçıları Altan Özeskici (Türkiye), Aşkın Ayrancıoğlu (Türkiye), Behiç Ayrancıoğlu (Türkiye), Erhan Yaşar Babalık (Türkiye), Ivailo Tsvetkov (Bulgaristan), Marian Avramescu (Romanya), Murat Özmenek (Türkiye), Musa Keklik (Türkiye) ve Oleksiy Kustovsky (Ukrayna) 40 ülkeden 223 sanatçının 336 eserini incelemiş ve 17 eser ödüle değer bulunmuştu. 
18-20 Kasım günlerinde Sinop’ta gerçekleştirilecek olan Lakerda Festivali kapsamında açılacak olan sergide seçici kurul üyelerinin yaptığı Sabahattin Ali portreleri ve ödül alan portrelerle birlikte toplam 70 eser yer alıyor. 
Serginin, Tarihi Sinop Hapishanesi restorasyonu tamamlandıktan sonraki süreçte Sabahattin Ali’nin yattığı koğuşun olduğu bölümde de açılması planlanıyor. 
*
Dijital albüm için tıklayınız.

Hiç yorum yok: