3.5.21

Uluslararası karikatür yarışmalarından çizerlerimize yeni ödüller

* Bu yıl "Sosyal medyada sansür, utandırma ve dezenformasyon" konulu yapılan Dünya Basın Özgürlüğü Kanada 21. Uluslararası Basın Karikatürü E-Yarışması sonuçlandı. 59 ülkeden 406 eserin katıldığı etkinlikte Türkiye'den Oğuz Demir'in çalışması Mükemmellik Ödülü kazandı (Yukarıda).
* Küba'da bu yıl 22.si yapılan Uluslararası Grafik Mizah Bienali'nde Türkiye'den Kürşat Zaman, Politik Yergi dalında Mansiyon ödülü kazandı.
* Türkiye'de geçen yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda kesin sonuçlar açıklandı. Yarışmanın Genç Karikatürcüler kategorisinde Türkiye'den Eren Göncüler (13 y) Birincilik Ödülü ve İrem Satır (11 y) Üçüncülük Ödülü kazandılar. Etkinlik ödül töreni Ekim veya Kasım ayında İstanbul'da. 
* Kolombiya Ulusal Üniversitesi'nin geçen yıl ilk kez düzenlediği "Barış" konulu uluslararası grafik mizah sergisinde ödüller açıklandı. Türkiye'den Hikmet Çil'in çalışması ödüllendirilen 6 eser arasında yer alarak Dijital Onur Sertifikası kazandı.
* Belçika'daki Avrupa Karikatür Merkezi'nin bu yıl "İhtimaller ve Fırsatlar" konulu düzenlediği 23. Uluslararası Avrupa Karikatür Bienali'nde kazananlar belli oldu. 80 ülkeden 714 çizerin 2.311 eserle katıldığı etkinlikte Türkiye'den Muammer Olcay'ın çalışması Üçüncülük Ödülü kazandı (Aşağıda)
* Slovakya'da bu yıl 27.si düzenlenen Uluslararası Bira konulu Altın Fıçı Karikatür Yarışması'nda Türkiye'den Muhittin Köroğlu İkincilik Ödülü, Ahmet Aykanat ve Hamza Akın Onur Mansiyonu kazandılar.
* Belçika'da düzenlenen 60. Uluslararası Knokke-Heist Altın Şapka Karikatür Festivali'nde finalist seçilen ilk eserin çizeri Türkiye'den Engin Selçuk.
* Türkiye'de geçen yıl düzenlenen 37. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" Özel Ödülü Türkiye'den Ömer Çam 'a verildi. Bir önceki yıl da aynı ödülü kazanmış olan Çam'ın bu seferki çalışması Kolombiyalı illüstratör Daniel Liévano'nun bir kapak çalışmasına benzerlik iddiasının konusu oldu.

Hiç yorum yok: