23.12.10

İstanbul doğumlu ünlü Yunan çizer Efthimiadis vefat etti

ATHANASİOS EFTHİMİADİS VEFAT ETTİ...
Karikatürcü Örgütleri Federasyonu FECO’nun Yunanistan’daki FECO-Levadia Başkanı Yiannis Geroulias’tan alınan bilgiye göre, tanınmış Yunan karikatür sanatçısı ve FECO-Levadia Başkan Yardımcısı Athanasios Efthimiadis’in bugün öldüğü öğrenildi.
Athanasios Efthimiadis, 1944 yılında, İstanbul'da doğdu.1968 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi"nden mezun oldu. 1976 yılından beri Atina'da yaşamaktaydı. Evli ve iki çocuk babası olan sanatçı Yunanca, Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arnavutça biliyordu. Athanasios Efthimiadis, karikatür sanatına küçük yaşlarda ilgi, hayranlık ve sevgi duymaktaydı, ancak karikatür çizmeye 1990'lı yılların ortalarına doğru başladı. 2000 yılından bugüne uluslararası yarışmalara katılmaya başladı ve birçok başarılar elde etti.
Athanasios Efthimiadis, 2006 yılında, mühendis olarak çalıştığı "PPC of Greece" isimli kurumdan emekliye ayrıldı ve kendini tamamıyla karikatür sanatına adadı. Ulusal ve uluslararası karikatür etkinliklerinden bugüne dek toplam 38 ödül kazanmıştır; uluslararası karikatür yarışmalarında seçici kurul üyeliği yapmıştır. İspanya'daki "Mizah Akademisi'nin yayınladığı "20. Yüzyılın Dünya Çağdaş Grafik Mizahçıları Sözlüğü"nde özgeçmişine ve yapıtlarına yer verilmiştir. Bazı karikatürleri "AB Grafik Mizah Müzesi"ne seçilmiştir. "A Cartoon Approach" isimli bir karikatür albümü mevcuttur.
Athanasios Efthimiadis, Karikatürcü Örgütleri Federasyonu FECO’nun Yunan-Levadia Temsilciliği’nin Başkan Yardımcısı idi.
(Kaynak: Hüseyin Çakmak cakmak@kibris.net)

Hiç yorum yok: