15.1.08

"Kutlama" konulu sergiye çağrı - Eskişehir

“Kutlama” konulu Sergiye Davet
Bu yıl 50. yılını kutlayacak olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi, düzenleyeceği bir dizi etkinlikler çerçevesinde karikatürcüleri de “kutlama” konulu sergiye çizmeleri için davet ediyor.
Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Eğitim Karikatürleri Müzesi müdürü karikatürcü Prof. Atila Özer'in konuyla ilgili yazılı yazılı açıklaması şöyle:
“Değerli Karikatür Sanatçısı,
Üniversitemiz bu yıl ellinci yaşını kutlayacaktır. Anadolu Üniversitesi yarım asırlık birikim ve deneyim ile örgün öğretimin yanı sıra uzaktan öğretim sistemini de uygulayarak hem ülkemizde hem de Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımıza yüksek öğrenim olanağı sağlayan ilk ve tek üniversite unvanına sahiptir. Uluslararası bir araştırmanın sonuçlarına göre bu eğitim sistemi ve öğrenci sayısıyla Anadolu Üniversitesi, dünyanın on mega üniversitesi arasında yer almaktadır. Pek çok ilki gerçekleştiren üniversitemiz, yine ilk olarak Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni kurmuştur. Merkeze bağlı bir de karikatür müzesi vardır. Bu müze her gün biraz daha zenginleşmektedir. Üniversitemiz diğer sanat dallarının yanı sıra karikatür sanatına ayrı bir değer vermektedir. Güzel Sanatlar Fakültesi içinde Türkiye’deki ilk “Çizgi Film Bölümü” bizim üniversitemizdedir. Anadolu Üniversitesi Karikatür Kulübü yıllardır etkinliklerini sürdürmektedir. Yine karikatürü ders programına alan üniversite bizim üniversitemizdir.
Değerli karikatürcü, size Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi girişiminin üçüncüsü olan “kutlama” konulu uluslararası karikatür sergisine katılmanız için çağrıda bulunuyoruz. Böyle bir müzenin, dünyada isim yapmış sanatçıların yapıtlarından oluşmasını sağlamak en büyük amacımız. Bu girişimimizi destekleyeceğinizi umuyor, sürekli iletişim içerisinde bulunmayı diliyoruz.”
Saygılarımızla…
Prof. Atila ÖZER

KOŞULLAR:
1. Serginin konusu; “KUTLAMA”dır. Bu yıl; üniversitemizin kuruluşunun 50. yıldönümüdür... Eskişehirli olan dünyaca ünlü Nasreddin Hoca’nın doğumunun 800. yıldönümüdür... Bazı kişilerin evlenme yıldönümü veya başardıkları bir işin, bir doğumun, bir mutluluğun yıldönümü… İnsanlar ve kurumlar belli süre sonra kat ettikleri aşamaları gözden geçirerek başarı ve mutluluklarını kutlamak, o günü yeniden hatırlamak ister ve bu güzel günü sevdikleriyle paylaşmak ister. Bu kapsamda her türlü “kutlama” konusunu ele alan karikatürler istenmektedir.
2. Yapıtlarda teknik ve boyut kısıtlaması yoktur, ancak paspartu ve çerçeveleme yapılmamalıdır.
3. Sergiye gönderilecek yapıtlarda sayı sınırlaması yoktur.
4. Sergiye gönderilen yapıtlar öncelikle Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde, daha sonra değişik kentlerde ve ülkelerde sergilenecektir.
5. Yapıtlar Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’nin arşivine alınacaktır. Çizerler isterlerse yapıtları geri gönderilecek ancak arşivde bir kopyası alıkonacaktır.
6. Sanatçılar yapıtlarının orijinalini ya da kopyasını Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi’ne bırakmış olsalar bile bu müzede oluşturulacak kitap, katalog, broşür, afiş ve üniversite yayınları dışındaki tüm yayın hakları kendilerinin olacaktır.
7. Sergilenen yapıtlar bir albümde toplanacak ve katılımcılara da gönderilecektir.8. Sergiye katılan sanatçılar katılım formunu doldurarak, yapıtlarını en geç 10 Nisan 2008 tarihine kadar
Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sok. No:6 Odunpazarı Eskişehir / TÜRKİYE
adresine göndereceklerdir.

3. ULUSLAR ARASI KARİKATÜR SERGİSİ
3. INTERNATIONAL CARTOON EXHIBITION
KATILIM FORMU / APPLICATION FORM

Adı, Soyadı / Name, Surname:

Adres / Address:

Tel / Phone Number:

E- Posta / E-Mail Address:

Kısa Özgeçmiş / CV:




İmza / Signature:
Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi
Anadolu University Research Center for Cartoon Art
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı Eskisehir TÜRKIYE

Hiç yorum yok: