7.10.16

21. Avrupa Karikatür Yarışması, Kruishoutem 2017, Belçika

21. Euro-Kartoenale Kruishoutem 2017, Belçika
KURALLAR:
1. Konu (Theme): Ruh / Can / Tin (The Soul).
2. Sayı: En çok 5 yazısız eser. Daha önce ödül kazanmış olmamalı. Teknik serbest.
3. Katılım: İki yoldan eser gönderilebiliyor:
- Elektronik olarak: Önce www.ecc-kruishoutem.be/register adresinden kayıt olmak gerekiyor. Eğer postadan yarışmaya davet mektubu alırsanız/aldıysanız, o mektupta bulunan size ait kod numarasını (personal code) bu işlemler için kullanabilir ve eser(ler)inizi yükleyebilirsiniz (O kod numaranızı her kayıt işleminde kullanınız). Böyle bir kod numaranız yoksa, e-mail adresinizi belirterek kayıt olabilirsiniz.
VEYA
- Geleneksel posta yoluyla: Eser gönderim adresi:
Euro-kartoenale Kruishoutem - c/a Waregemsesteenweg 113, B-9770 Kruishoutem BELGIUM.
Yarışma sitesinde katılanlar listesi olup güncellenmektedir, eserinizin ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz.
4. Eser boyutu A4. 
Elektronik katılım için 300 dpi (maximum 3 MB).
5. Geleneksel posta yoluyla katılacak eserlerin arka yüzünde sanatçı soyadı ve adı (surname, forename) ile tercihen katılımcı kod numarası (personal code) yazılı olmalıdır.
6. Katılanlar bu kuralları kabul etmiş ve eser(ler)inin etkinlik tanıtımı için kullanılmasını ve albümde yayınlanmasını kabul etmiş sayılır. Diğer her türlü kullanım için çizerin izni talep edilecektir.
7. Ödüller: 1800, 1500, 1300 Avro + Andaçlar; En İyi Avrupalı katılım ödülü: 900 Avro; En İyi Belçikalı katılım ödülü: 900 Avro; Avrupa Karikatür Merkezi (ECC) ödülü: ECC galerisinde kişisel sergi.
Ödül törenine davet edilen tüm kazanan sanatçılar 3 gün ağırlanır.
8. Albüm: Ücretsiz albümü edinmek isteyen katılımcı, posta giderini karşılamak koşuluyla talepte bulunabilir. Katılımcıya ücretsiz olan albümü Avrupa Karikatür Merkezi'nden (ECC) de alabilirsiniz.
9. Katılımcı, eserinin gezici sergi programında yer almasına izin vermiş sayılır. Seçilen eserler, sergilemeler bitimine kadar (Aralık 2018) organizasyonun tasarrufundadır. Ödül kazananlar geri verilmez.
10. Katılan eserler, yazılı olarak talep edilirse, katılımcıya  geri gönderilir. İade sırasında oluşabilecek hasar veya kayıptan organizasyon sorumlu tutulamaz.
11. Kazanan eserlerin açıklanmasından sonra çalıntı/kopya olduğu anlaşılan eser(ler) konusunda jüri ödülü geri alma kararı verebilir.
12. Uluslararası jüri, 27 Ocak 2017'de Kruishoutem'de toplanacaktır. Yarışma son katılım tarihi bitiminde jüri üyeleri açıklanacaktır.
13. Ödül töreni ve açılış: 8 Nisan 2017 Cumartesi.
Sergi: 9 Nisan - 2 Temmuz 2017.
Son katılma: 08 Ocak 2017
WEB: www.ecc-kruishoutem.be .
Kaynak: ecc-kruishoutem .

Hiç yorum yok: