16.2.15

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Karikatür Sergisine Çağrı, Ankara - Türkiye

18.UÇAN SÜPÜRGE ULUSLARARASI KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KARİKATÜR SERGİSİNE ÇAĞRI
​“Gülme” insanları diğer canlılardan ayıran en belirgin özelliklerdendir. Ağır olup molla sayılmanın bolca görüldüğü ve “…karı gibi gülme!”nin bir küfür sayıldığı bir alemde, mizahın aslında derin bir düşüncenin ürünü olduğu unutturulmaya çalışılır. Oysa gülebildiğimiz kadar insanızdır. Hala gülebildiğimiz ölçüde kalbimiz sıcaktır, hele de kendimize gülebilmek kibre karşı en iyi şifadır. Kahkaha ve mizah işte bu yüzden tarih boyunca bazen dinler tarafından, bazen iktidarlarca yasaklanmış, korkutucu olmuştur. Mizah, ayrıntılara, doğanın akışına ters olana dikkat çeken, acı gerçekleri şekerle kaplayarak sunan çok önemli bir mecradır.
Eleştirel düşüncenin, direnmenin, baş etmenin bir ifadesi olarak mizah ve bununla örtüşen karikatür sanatı toplumsal rollerimizi yeniden düşünmeye iten başka bir sanat alanı.
Sergi ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak, konuyu yeniden tartışma gündemine taşımak, siyasal, ekonomik ve toplumsal alanın vazgeçilmez bir parçası ve hükmedilen bir alanı olarak kadın sorununa bir de mizah gözüyle bakmak amaçlanmaktadır.
8-18 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek Sergi, amatör ve profesyonel tüm karikatür sanatçılarının katılımına açıktır.
Uçan Süpürge ve Obur Mizah Karikatür Dergisi işbirliği ile gerçekleştirilecek uluslararası sergiye 1 Nisan 2015 Çarşamba gününe kadar katılımlarınızı bekliyoruz.
KATILIM KOŞULLARI
1. Konu: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
2.Katılım e-posta yoluyla olacaktır. Katılımcı sanatçılar çalışmalarıyla birlikte Ad, Soyad, Adres ve İletişim bilgilerini de yollamalıdır. Çalışmaların oburmizah@gmail.com ve festival@ucansupurge.org adreslerine yollanması gerekmektedir
3. Gönderilen karikatürler A3 (29,7 x 42cm) ebadında ve 300 dpi çözünürlükte olacaktır. Her türlü teknik serbesttir. Sergiye her sanatçı en fazla 5 çalışmayla katılabilir. Çalışmalar yazılı ise dili Türkçe veya İngilizce olmalıdır.
4. Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ve Obur Mizah Dergisi tarafından oluşturulacak bir seçici kurul tarafından sergide konuyu en iyi yansıtan çalışmalar belirlenecektir.
5. Sergiye son katılım tarihi 1 Nisan 2015’dir.
6. Sergi 8-18 Mayıs tarihleri arasından 18.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılacaktır.
7. Sergiye yollanan ve seçilen çalışmalar hazırlanacak olan özel bir dergide toplanacak sergi süresince dağıtılacak ve katılımcılara da yollanacaktır.
8. Sergi için yollanan çalışmalar festival ve festival dışında sergi kapsamında, basılı malzemelerde, web sitesinde ve tanıtım amaçlı sadece Uçan Süpürge tarafından kullanılabilir. Eserlerin bu kapsamlar dışında kullanılması durumda eser sahibi sanatçılardan izin alınacaktır.
Ayrıntılı Bilgi: www.ucansupurge.org, www.oburmizah.com.

Hiç yorum yok: