21.12.11

Maydanoz mizah dergisi yakında, yanı başınızda!

MAYDANOZ MİZAH DERGİSİ YAKINDA, YANI BAŞINIZDA!
Yeni bir mizah dergisi çıkarmak, yeni bir heyecan yaşamak için kolları sıvadık. 1 Ocak 2012’de huzurlarınızda olacağız. Derginin mutfağı İzmir’de olsa da, İstanbul, Bursa Gaziantep, Sinop, Manisa, Denizli, Aydın, Çanakkale gibi kentlerden dergi sayfalarına katılan arkadaşlarımız oldu. Yine derginin dağılımı İzmir ağırlıklı olacak. Ama büyük kentlerde olmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda en büyük desteği de sizlerden bekliyoruz. Dergi 16 sayfa, renkli, kuşe kağıda basılı 24x34 boyutlarında olacak. Aylık yayınlanacak dergi, zaman, zaman özel sayılar yapacak. Derginin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yönetmeni Mustafa Yıldız’ın ilk sayı için yazdığı, tanıtım yazısı aşağıdadır. Hoşça kalın.
Merhaba
Bir gazeteye, dergiye ilk yazı yazmak her zaman zor olmuştur. Ama biz nedense, şu an o hissi taşımıyoruz. Çünkü İzmirli çizerlerin, çizgi çalışmaları aynı yayınlarda yürümese de bir sürekliliği ifade etmiştir. Çizdiklerimiz kadar konuştuklarımız da İzmirli sanatseverlere her zaman ulaşmıştır. Yine de farklı bir heyecanı yaşıyoruz. Öyle ya, kaç zamandır bir gazetenin sayfasının, bir sergi salonunun dışında kendi bağımsız dergimizde bir araya geliyoruz. Bütün çizer arkadaşlarımız, gerek İzmir yerel basınında gerek yaygın basında önemli tecrübeler kazandılar. Bu buluşmamız diğer buluşmalarımızdan çok daha güçlü olacak.
Az, buz değil tam 41 kişilik kadroyla çıktık, bir o kadar genç arkadaşımız da katılacak aramıza. Böylesine birlik, dayanışma ve arkadaşlık temelinde hazırlandı bu dergi. Mutlaka uzun soluklu olmayı hedefliyoruz. Şüphesiz, gücümüz İzmir kamuoyu ve okuyucularımızdır.
Başta derginin dağıtımında ve tanıtımında herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Belki derginiz gazete bayilerinde olmayacak. Çünkü arkamızda hiçbir sermaye desteği yok! Ama mutlaka her kitapçıda olmaya çalışacağız. Genç bir satış kadromuzla her an, her yerde karşınıza çıkabiliriz. Bu arkadaşlar gece, gündüz sizlere bu dergiyi ulaştıracaklar.
Maydanoz sadece dergi değil, çizgi severlerin yetiştiği bir okul olacak. Yakında açıklayacağımız adreste atölye çalışmalarına başlayacağız. Dergiyi hep birlikte burada hazırlayacağız. İzmir’de karikatürün ve mizahın kalbi burada atacak. En önemlisi, uzun zamandır İzmir’de unutulan mizah dergisi geleneğini güçlü bir ekiple tekrar ayağa kaldırıyoruz.
Dergi sayfalarında usta çizerler yer alırken, genç çizerleri de unutmadık. Önümüzdeki sayılarda bu genç çizerler çoğalacak. Yine, yeni usta çizerler de katılacak aramıza. Mizah öykülerinde farklı yazarlar, farklı tatlar sunacak önümüzdeki sayılarda. Umarım dergi sayfalarını çevirirken keyif alacaksınız.
Tabii, biz de ustalarımızı unutmayacağız. Karikatürün ve mizahın ustalarının anısını burada yaşatacağız. Sabahattin Ali, Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz, Turhan Selçuk, Eflatun Nuri, Semih Balcıoğlu, Oğuz Aral ve daha niceleri burada, yanı başımızda olacak.
Çok sık kullanılan bir söz vardır; Söz uçar yazı kalır. Unutmayalım, sözden ve yazıdan önce çizgi vardı. Biz çizgimizi kaybetmedik. Çizgiyle konuşmaya ve çizgiyle yürümeye devam edeceğiz.
Önümüzdeki ay buluşmak üzere hoşça kalın.

Hiç yorum yok: