12.1.08

8. Akdeniz Karikatür Yarışması - Alanya / Türkiye

8. ULUSLARARASI AKDENİZ KARİKATÜR YARIŞMASI
AKDENİZ'DE TURİZM
Asya, Avrupa ve Afrika’nın buluşma noktası olan Akdeniz havzası, günümüz dünya uygarlığını oluşturan kültürlerin beşiğidir. Akdeniz, başlı başına bir dünyadır. Taşın yontulmasına, toprağın ekilmesine, demirin işlenmesine, yazının bulunmasına, camın üretilmesine, paranın kullanılmasına, ticaretin başlamasına, mabetlerin inşasına, yıldızların keşfine, müziğin tınısına kadar insanoğlunu insan yapan ne varsa hepsine Akdeniz tanıklık etmiştir. Akdeniz, tarihin kendisidir. Eğer turizmin bir tarihi varsa o da Akdeniz’den başlamıştır. Çünkü Akdeniz turizmin de merkezidir. “Akdeniz’de Turizm” ise işte bu yarışmanın konusudur. Dünyanın bütün karikatür sanatçıları çağrımız size: Çizin, “Akdeniz’de Turizm”i çizin!
KONU: “Akdeniz’de Turizm
KOŞULLAR
1. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın düzenlediği yarışma bütün dünya karikatürcülerine açıktır. 2. Yarışmaya gönderilen karikatürler daha önce yayınlanmış olabilir ancak daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
3. Her yarışmacı, bir karikatür gönderebilir. Karikatürler bilgisayar ortamından alınmış çıktı olmamalıdır ve fotokopi usulüyle çoğaltılmamalıdır.
4. Karikatürde yazı varsa, Türkçe veya İngilizce olmalıdır.
5. Gönderilecek karikatürün boyutu 30x40 santimetreden büyük olmamalıdır.
6. Katılımcılar, eserinin arkasına büyük harflerle adını, soyadını, ülkesini, adresini ve telefon numarasını yazmalı; Türkçe veya İngilizce kısa bir özgeçmişini zarfın içine koymalıdır.
7. Karikatürler, 1 Mayıs 2008 tarihine kadar aşağıdaki adrese gönderilmiş olmalıdır:
8. ULUSLARARASI AKDENİZ KARİKATÜR YARIŞMASI
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı,

Atatürk Caddesi Şen Apt. No: 51/6,
07400 Alanya / Türkiye
8. Yarışmanın sonuçları 3 Mayıs 2008 tarihinde açıklanacaktır.
9. Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler kültürel amaçlı kullanılabilir veya yayınlanabilirler. Ancak ticari kullanımlarda telif hakkı sanatçıya aittir. Yarışmaya katılanlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
10. Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, ödül töreniyle birlikte bir hafta boyunca Alanya’da sergilenecektir.
11. Alanya Turizm Tanıtma Vakfı, sergilenen eserlerden bir albüm yayınlaması halinde, eser sahiplerine birer kopya verilecektir.
12.Ödül töreni 31 Mayıs 2008 tarihinde olacaktır.
JÜRİ: Kamil Deniz Som (Gazeteci, İstanbul), Kamil Masaracı (Karikatürist, İstanbul-Türkiye), Cihan Demirci (Karikatürist, İstanbul-Türkiye), Nüvit Özkan (Turizmci, Alanya-Türkiye), İbrahim Tapa (Karikatürist, İstanbul-Türkiye), Marlene Pohle (Karikatürist-Almanya).
ÖDÜLLER
Büyük Ödül: 2000 USD + uçak bileti(tek kişi gidiş dönüş) + Alanya’da iki kişilik bir hafta tatil(yarım pansiyon-ekstralar yarışmacıya aittir.)
2.’lik Ödülü: 500 USD + uçak bileti (tek kişi gidiş dönüş) + Alanya’da iki kişilik bir hafta tatil (yarım pansiyon-ekstralar yarışmacıya aittir.)
3.’lük Ödülü: 500 USD + uçak bileti (tek kişi gidiş dönüş)+ Alanya’da iki kişilik bir hafta tatil (yarım pansiyon-ekstralar yarışmacıya aittir.)
Özel Ödüller:
Alanya Kaymakamlığı
Alanya Belediyesi
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı
Doğu Akdeniz Kültür Tarih Araştırmaları Vakfı.
WEB: http://www.alanya.com.tr/
Tel: 00 90 242 511 76 21
Elmek: altav@alanya.cc ya da nocten44@hotmail.com

Hiç yorum yok: