28.11.08

Uluslararası Zemst Karikatür Festivali konusu: Havva Anamız ve Spor

Uluslararası Zemst Karikatür Festivali - Belçika
Konu (Theme): Havva Anamız ve Spor - Kadın ve Spor: Kadın sporcular, kadın taraftarlar, spordan hoşlanmayan kadınlar, vb...
Sayı: En fazla 5 adet orijinal, yazısız karikatür. Daha önce sergilenmiş veya yayınlanmış eserler kabul edilmez.
Teknik: Siyah/Beyaz veya Renkli
Boyut: 210 x 297 mm (DIN A4). Karikatürler paspartu edilmemeli, başka bir kağıt ya da zemine yapıştırılmamalıdır. Her karikatürün arka yüzüne sanatçının soyadı, sanatçının adı, ve adresi (Surname, First Name, Address) yazılmalıdır.
Ödüller: 600, 400, 250 Avro; Halk Ödülü 150 Avro.
Eserler Ağustos 2011’e kadar geri verilmez. Kazananlar dışındaki eserler yazılı olarak talep edilirse daha sonra geri gönderilir.
Sergi açılışı: 2 Temmuz 2009 saat 20.00
Sergi: 3 Temmuz - 30 Ağustos 2009
Tüm koşullar
Internet: http://www.sportimonium.be/fileadmin/template/splash.php
Son katılma: 30 Mart 2009
Adres:
SPORTIMONIUM Bloso-domein (att: Kelly Van Laethem) Trianondreef 19, 1981 Hofstade-Zemst BELGIUM.

Pursaklar Belediyesi Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması (2008)

Amaç: Dünyanın en güzel, en unutulmaz, insanda hoş bir hal bırakıp insanın olgunlaşmasını tebessüm ve zeka ile gerçekleştiren ustalardan biridir Nasreddin Hoca! Gerek yaşadığı döneme ve gerekse çağlar sonrasına damgasını vuran, toplumsal yergi ustası ve bir halk önderidir. Nasreddin Hoca Anadolu’da yaşamış ve döneminin insanından yola çıkarak bütün insanlığa mesajlar göndermiştir. Türk düşünce tarihinin büyük dehası, gerçek bir halk filozofu olan Nasreddin Hoca’yı 2008 Nasreddin Hoca yılında anmamak büyük bir eksiklik olurdu. Onu anmak ve onun hayat felsefesini hatırlatarak Nasreddin Hoca’nın hikmetli geleneğini yaşatmak istiyoruz.Pursaklar Belediyesi ve Mizah Derneği girişimleri ile açacağımız karikatür yarışması ile bu hikmetin tebessüm eden yüzü o büyük insandan el almak istiyoruz.
YARIŞMA KOŞULLARI:
1. Yarışma bütün karikatür çizerlerine açıktır.
2. Yarışmaya sadece internet üzerinden katılabilinir.
3. Yarışmaya katılacak karikatürlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.
4. Yarışmaya istenilen sayıda karikatürle katılabilinir. Konu serbesttir.
5. Karikatürler A4 boyutunda, 300 dpi ve JPEG formatında olacaktır. Karikatürler siyah-beyaz veya renkli olabilir. Her türlü renklendirme tekniği serbesttir.
6. Karikatürler aşağıdaki e-mail adresine gönderilmelidir: karikaturnasrettin@gmail.com
7. Her karikatürcü karikatürlerle birlikte kısa özgeçmiş yazısı, fotoğraf, telefon, e-mail ve mektup adres bilgilerini de yazmalıdır.
8. Gelen karikatürler öncelikle Pursaklar Belediyesi ve Mizah Derneğinin internet sitesinde “gelen karikatürler” bölümünde sergilenecektir. Böylelikle kopya, benzer, çalıntı veya şartnameye uymayan karikatürler belirlenecektir.
9. Yarışmaya son katılım tarihi 26 Aralık 2008'dir.
10. Jüri 29 Aralık 2008 tarihinde toplandıktan sonra sonuçlar 1 Ocak 2009 tarihinde açıklanacaktır.
11. Yarışmada ödül alan karikatür sanatçılarının geliş gidiş ve konaklama masrafları Pursaklar Belediyesi tarafından karşılanacaktır.
12. Gönderilen karikatürler bir albümde toplanacak ve katılımcılara ulaştırılacaktır.
13. Jüri tarafından dereceye giren karikatürler Pursaklar ve İstanbul’da sergilenecektir. Mizah Derneği ödül alan karikatürleri Pursaklar Belediyesi Kültür Merkezinde ve İstanbul Sultanahmet’te Türkiye Yazarlar Birliğinin Mimar Sinan yapısı binasının salonunda sergiler.
14. Yarışmaya katılan sanatçılar bu şartname hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılırlar.
15. Ayrıca Pursaklar Belediyesi sınırları içindeki ilköğretim ve lise öğrencileri de yarışmaya orjinal çizimleriyle katılabilirler.
16. Bu öğrenciler karikatürlerin arkasına isim, soyisim ve hangi okulda okuduklarını dair bilgileri yazıp elden Pursaklar Belediyesi Kültür Müdürlüğüne ulaştırmalıdırlar.
17. Dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecektir.
ÖDÜLLER
Birincilik Ödülü: 4000 YTL
İkincilik Ödülü: 2000 YTL
Üçüncülük Ödülü: 1000 YTL
Ayrıca Özendirme Ödülü olarak ilköğretim ve liselilere yönelik bir ödüllendirme yapılacaktır:
Birincilik Ödülü: 1000 YTL
İkincilik Ödülü: 600 YTL
Üçüncülük Ödülü: 400 YTL
JÜRİ
Turgut Yılmaz, Karikatürist
Mehmet Kesginkılıç, Karikatürist
Faruk Günindi, Karikatürist
Yüksel Bayram, Karikatürist.
Daha fazla bilgi için;
Pursaklar Belediyesi Kültür Merkezi Tel: 0312 527 41 00 http://www.pursaklar.bel.tr/
Mizah Derneği http://www.mizahdernegi.org/ karikaturnasrettin@gmail.com
Kaynak: Karikatür Haber

26.11.08

Kurban Karikatürleri Sergisi önümüzdeki hafta İzmir Bornova'da açılıyor

KURBAN KARİKATÜRLERİ SERGİSİ

YAKLAŞAN KURBAN BAYRAMININ HEMEN ÖNCESİNDE 1 ARALIK 2008 PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 18.00'DE İZMİR BORNOVA UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ'NDE AÇILACAK OLAN KARİKATÜR SERGİSİNDE, HEMEN HER KURBAN BAYRAMINDA BİREYLER VE TOPLUM OLARAK YAŞADIĞIMIZ OLUMSUZLUKLARA DEĞİNEN KARİKATÜRLER YER ALIYOR.
Kurban konusunun toplum sağlığı, hayvan sağlığı ile hayvan hakları ve refahı, gıda güvenliği, çevre, ekonomi, tüketim gibi boyutları vardır. AB üyelik sürecinde bulunan ülkemizde kurban konusundaki sorunların çözümü için orta ve uzun vadeli politikalara ve uygulamalara önemle ihtiyaç bulunmaktadır. Bu konudaki sorunların çözümü için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması gerekmektedir.
AB Veteriner Hekim Platformu ve Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin ortak organizasyonu ile 21 Kasım 2007 tarihinde Ankara’da Veteriner Hekimler Derneği ve Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası ev sahipliğinde geniş katılımlı bir “KURBAN ÇALIŞTAYI” düzenlenmiştir. Bu Çalıştay’a bakanlıklar, fakülteler, sivil toplum örgütleri, basın mensupları ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve sektör temsilcileri katılarak uzun ve kısa dönemde alınacak önlemleri tartışmışlardır.
Çalıştay’da, ülkemizde Kurban Bayramlarında yaşanan olumsuz manzaraların önlenmesi, kurban, adak vb. mezbaha dışı kontrolsüz kesimlerin insan, çevre, hayvan sağlığı ve ekonomiye yaptığı olumsuz etkilerin ortaya konulması ve bu olumsuzlukların giderilmesine yardımcı olmak amacıyla çeşitli çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır. Alınan kararlar maddeler halinde sıralanmış ve yayınlanmıştır. Bakınız ( http://www.abveteriner.org/dosyalar/Kurban_bildirge.doc )
Çalıştay Bildirgesi’nin 4. Maddesi’nde, “Kamuoyuna yönelik olarak geniş kitleleri eğitecek ve ulaşabilecek şekilde karikatür, çizgi film, belgesel, vb. programlar yapılarak, materyaller hazırlanarak görsel olarak ulusal ve yerel değişik yayın organlarında gösterilmesi, ayrıca radyo programları yapılması ve broşürler hazırlanarak değişik market, hayvan pazarı, vb. yerlerde ücretsiz dağıtımlarının sağlanması, toplumsal tutum ve davranışların değiştirilmesini hedefleyen yaygın eğitim ve sivil toplum girişimlerinin çoğaltılması” öngörülmektedir.
Bu doğrultuda AB Veteriner Hekim Platformu, Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği tarafından hazırlanan "KURBAN KARİKATÜRLERİ SERGİSİ" Bornova Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliğinde düzenlenmiştir. Dileğimiz, Sergi’nin, bu konudaki mesajların tüm yetkililer ile kamuoyuna ulaşmasını sağlaması ve kurban konusundaki sorunların çözümüne yardımcı olmasıdır.
Çizgi ve yorumlarıyla bu sergiye hayat veren karikatüristlere ve emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz. Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği
AB Veteriner Hekim Platformu
Toplum Sağlığı Araştırma ve Geliştirme Merkezi
Bornova Belediyesi

SERGİYE KATILAN ÇİZERLER
Abidin Köse, Akdağ Saydut, Ayten Köse, Birol Çün, Cem Koç, Cemalettin Güzeloğlu, Eray Özbek, Erol Özdemir, Ercan Baysal, Firuz Kutal, Hasan Efe, İbrahim Tapa, İrfan Özüdoğru, Mehmet Kahraman, Mehmet Zeber, Mehmet Ali Güneş, Menekşe Çam, Murat Dolgun, Murteza Albayrak, Nuri Bilgin, Öykü Tığlı, Refik Tiniş, Sadık Öztürk, Serdar Sayar, Sönmez Yanardağ, Tan Oral, Turan İyigün, Zeynep Gargi.


25.11.08

10. RIDEP Uluslararası Karikatür Sergisi 16-18 Ocak 2009 Carquefou -Fransa


10. RIDEP Uluslararası Karikatür Sergisi
16-18 Ocak 2009 Carquefou -Fransa
Geçen yıl açılan Çin konulu uluslararası sergimizin başarısından sonra bu kez 10. yaşına girmekte olan sergimizi “Son 10 Yılın Dünya Olayları” konusunda düzenliyoruz.
Yine FECO üyesi çizerleri buluşturmayı amaçlayan sergi için son on yılın bellibaşlı (siyasi, iktisadi, kültürel, ya da insan hakları, çevre ve spor alanlarındaki) gelişmeleri konu alınabilir.
Dilediğiniz sayıda eserinizi son katılım tarihine kadar elimize ulaşacak şekilde posta ile
Mairie de Carquefou -
Service Communication /
Ridep BP 60139 44471
Carquefou Cedex France
adresine yollayabilir veya elektronik posta ile şu adrese gönderebilirsiniz:
communication@mairie-carquefou.fr
Format: A4 veya A3, çözünürlük 300 dpi.
Son katılma: 10 Aralık 2008.
Katılımınız için şimdiden teşekkürler!

23.11.08

HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubu'ndan bir mizah dergisi daha: KRİZ

HOMUR "KRİZ" ÇIKARDI
HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubu KRİZ adlı bir mizah dergisi daha çıkardı.
Yeni dergi tabloit boyda kısmen renkli ve 4 sahife olacak.
HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubunun editörlüğünde çıkan KRİZ dergisi iki ayda bir DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası gazetesi ile beraber yayınlanacak. KRİZ'in birinci sayısının tirajı 15 bin olarak basıldı.
İlk sayının kapağında, çöken ABD emperyalizminin dilenmesini karikatürize eden İlker Ekici'nin çizgisi yer alıyor. İkinci sayfada "Krizler ve Kerizler" adlı krizi yorumlayan yazı ile Savaş Ünlü'nün hazırladığı "Dert Babası" köşesi var. Ayrıca Canol Kocagöz ile Mustafa Yıldız'ın karikatürü de krizi yorumluyor.
KRİZ'in bu ilk sayısında, daha önce HOMUR mizah dergisinde anayasası, parası ve bayrağı ile kurulduğu ilan edilen Büyük Homur Mizah Cumhuriyeti'nden Amerika Birleşik Devletleri'nin istediği yardım ve Büyük Homur Cumhuriyeti'nin ABD’ye önerdiği Atay Sözer'in Muhteşem Kriz’den Kurtulma paketi de yer alıyor. ABD’nin önde gelen siyasileri, ilginç fotomontajlı fotoğraflarıyla yine bu sayıda.
Arka kapakta ise Aziz Nesin'in krizi muhteşem bir şekilde anlatan "Fareler Birbirini Yer" isimli öyküsünü Devrim Demiral canlandırdı.
DİSK Birleşik Metal-İş Sendikası gazetesinin eki olarak içinde yer alan KRİZ'in birinci sayısını Homur Mizah ve Karikatür Gurubu adına Atay Sözer, Canol Kocagöz, Devrim Demiral, Dinçer Pilgir, Emre Bakan, Ferit Turan, İlker Ekici, Lütfü Çakın, Muhammet Tunçsan, Mustafa Çalıkoğlu, Mustafa Yıldız, Savaş Ünlü hazırladılar.
Homur KRİZ ile irtibat kurmak ve istemek için homur@hotmail.com adresine yazabilir, ayrıca http://www.birlesikmetal.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

21.11.08

Karikatürcüler Derneği 35. Genel Kurulu 29 Kasım'da İstanbul'da toplanıyor

35. Genel Kurul'a Davet...
Karikatürcüler Derneği 35. Genel Kurulu 29 Kasım 2008'de yapılacaktır...
Karikatürcüler Derneği 35. Genel Kurulu 29 Kasım 2008 Cumartesi günü saat 10.30'da seçimli olarak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Toplantı Salonu'nda gerçekleşecektir.
Genel Kurul toplantısına tüm üyelerimizi davet ediyoruz.
Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu

Geçen yıl yapılan genel kurul toplantısından bir görünüm...

16. Hollanda Uluslararası Karikatür Festivali konusu Beslenme ve Eğitim

16. Felemenk Uluslararası Karikatür Festivali – Hollanda
Konu (Theme): Beslenme ve Eğitim: İnsan ve Eğitimin 2000 yıllık tarihi (Feeding & Education: 2000 years Men & Education)
Sayı: En çok 7 eser. Her eserin arka yüzünde sanatçı adı ve adresi belirtilmeli. Orijinal karikatür yanısıra bilgisayar baskısı, serigrafi, kaliteli fotokopi karikatürler kabul edilecektir. Talep edilirse orijinal işler geri yollanır.
Boyut: En fazla A4 (19 x 28 cm)
Ödüller: 1000, 750, 500 €; 4 adet özel ödül (herbiri) 250 €; 4 adet Özel Mansiyon; Markiezen Ödülü 2009.
Ulaşan eserler, katılım formunda belirtilen değer üzerinden sigortalanır; değer belirtilmediyse her eser 40 € üzerinden sigorta edilir. Seçilenlere albüm gönderilir.
Koşullar ve Katılım Formu
Son katılma: 31 Aralık 2008
Adres: 16th DUTCH CARTOONFESTIVAL, POSTBOX 2180, 1180 ED AMSTELVEEN, The NETHERLANDS

18.11.08

Semih Poroy'un "FEKLAVYE" sergisi Eskişehir'de açılıyor


SEMİH POROY’UN “FEKLAVYE” KARİKATÜR SERGİSİ
Semih Poroy'un FEKLAVYE sergisi; İstanbul, Bursa, İzmir ve Antalya’dan sonra şimdi de Eskişehirli sanatseverler için Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde açılıyor.
26 Kasım 2008 tarihinde saat: 17.30’da açılacak olan sergi; Semih Poroy’un üç yıldan bu yana Cumhuriyet Kitap ekinde yayımlanan Feklavye çizimlerinden bir seçki.
Semih Poroy; usta bir karikatürcü. Vatan, Milliyet, Demokrat ve Cumhuriyet gazetelerinde, Varlık ve benzeri edebiyat dergilerinde çizdiği karikatürlerle 33 yıllık birikime sahip.
Poroy 1954 yılında Samsun’da doğmuş.1974'den sonra İstanbul'a yerleşmiş. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okumuş, okulu bitirmeden karikatürcü olmaya karar vermiş. İlk karikatürü 1975 yılında Akbaba'da yayınlanmış. 1998'de Karikatür Vakfı tarafından Yılın Karikatürcüsü seçilmiş. 1984-85 yıllarında Karikatürcüler Derneği'nin başkanlığını yapmış. 100'ün üzerinde kitap resimlemiş. 1992’den bu yana Cumhuriyet gazetesinde günlük olarak “Harbi” adlı bant karikatürlerini, üç yıldan beri de Cumhuriyet Kitap Eki’nde her hafta tam sayfa Feklavye karikatürlerini çizmeyi sürdürüyor. Portreler (1998), Meyhane Peçeteleri (1998), Gölgenizi Kullanabilir miyim? (1999), Feklavye (2008) adlı karikatür albümleri yayımlanmış ve yakın zamanda Frankfurt Kitap Fuarı nedeniyle bu listeye Ohne Worte (2008) adlı karikatür albümü de eklenmiştir.
Semih Poroy kişisel dostluklarıyla, profesyonel- amatör ilişkileriyle edebiyat ortamını iyi gözlemleyen biri. Edebiyat dünyasında pek çok tanıdığı var. Bu sergideki çizimleriyle o dünyanın arka planını, görünmeyen yüzünü karikatürleştiriyor. Bazen tek kare, çokça bant türündeki bu karikatürler basım-yayım dünyasında yaşanan olumlu- olumsuz iletişimin, kişisel iç hesaplaşmaların çıkmazlarını hicvediyor. Hafif ya da tatlı sert eleştiriler izleyeni keyiflendiriyor. Bir çok edebiyatçı (Enis Batur’un yazdığı gibi “Eşi dostu, yayıncı, eleştirmen, okur, amatör, hasta profesyonel, tüccar-terzi yazar, yanlış anlaşılmış olanlar, kült yazar bozuntuları…) bu çizimlerde kendilerinden bir şeyler bulup, muhtemeldir ki; “yok canım, beni kasdetmemiştir” diyerek arınmaya çalışmıştır. Feklavye karikatürleri bir anlamda “çizerin yazarı kuşatması”dır.
Sergi 31 Aralık’a kadar sürecek.

SEMİH POROY’un “FEKLAVYE” SERGİSİ
Açılış: 26 Kasım 2008, Saat: 17.30
Yer: Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi
Akcami Mh. Malhatun Sk. No:6 Odunpazarı ESKİŞEHİR
Sergi Süresi: 26 Kasım 2008 – 31 Aralık 2008

17.11.08

İzel Rozental'in "Akvaryum" adlı karikatür sergisi 23 Kasım'da açılıyor

Karikatürist İzel Rozental "AKVARYUM" adlı sergisinin açılışını 23 Kasım 2008 Pazar günü, Galata'da Schneidertempel Sanat Merkezi'nde saat 16:00 ile 20:00 arasında gerçekleştirecek.

"Evrimi en iyi anlatan tasarım" düzenlemesinde son katılım 30 Nisan 2009

"Evrimi en iyi anlatan tasarım" düzenlemesi ile ilgili bilgiler:
1- Bu düzenlemenin amacı evrimi en iyi biçimi ile yeni kuşaklara tanıtacak görsel tasarımları oluşturmak.
2- Bu tasarımların kapsamı:
- Tasarım insan evrimini de içine alacak biçimde olmalıdır. (Yalnızca insan evrimini de kapsayabilir.)
- Tasarım her türlü araçla (grafik -Photo Shop Corel Draw vb-, karakalem, vb. ) yapılabilir.
- Alan sınırlaması yoktur. (Karikatür, grafik tasarım, vektör, vb.)
- Tasarımlar bilimsel gerçekliğe (tarihsel, antropolojik, biyolojik, vb.) uygun olmalıdır.
3- Son gönderim tarihi: 30 Nisan 2009 tarihidir.
4- En iyi üç tasarım 6 sayılık Düşünbil Dergisi üyeliğini kazanacaktır.
5- Tasarımlar Düşünbil Dergisi'nin 9 sayısında yayınlanacaktır...
Soru ve önerilerinizi dusunbil@gmail.com adresine gönderebilirsiniz...
Olcay Yılmaz
http://groups.google.com/group/yazingecesi
http://dusunbil.blogspot.com/
http://olcayyilmaz.blogspot.com/

16.11.08

1. Ulusal Çizgilerde Anadolu Karikatür Yarışması 2009 Edirne - Türkiye

I.ULUSAL ÇİZGİLERDE ANADOLU KARİKATÜR YARIŞMASI – 2009
DÜN…
ANADOLU’DA DOĞMAK, ANADOLULU OLMAK !!!
İlk yerleşik tarım toplumu Çatalhöyük’ten, ilk İmparatorluğu kuran Hititlere; madeni işleyip sanata dönüştüren Urartular’dan, ahşabı oyup çivisiz mobilya yapan Frigler’e; paradan ticareti geliştiren Lidyalılara ve dünyanın en bilindik ünlü savaşı Troya’ya kadar insanlık tarihinin tüm var oluşunda ANADOLU vardı. İzmirli Homeros onun efsanesini yazdı İlyada da, Bodrumlu Herodotos ilk onun tarihini düştü yazıya, Miletoslu Herakleitos ilk felsefi tohumlarını ekti onun altında. On bin yıldır Anadolu; antik kentleri, görkemli tapınakları, hanları ve hamamları, sarayları ve yalıları, heykelleri, seramikleri ve tüm tarih kokan, tarih yazan kalıntıları ile tanıklık etti insana, insan eli ile yaratılan uygarlığa…
BUGÜN…
ANADOLU’SUZ KALMAK!!!
İnsanlık tarihinin modern insana bıraktığı en önemli miraslardan biri olan ANADOLU, orantısız büyüyen kentler, yollar ve hızla gelişen teknoloji ile YOK EDİLİYOR. Modernizm ile sınırsız büyüyen 21. yüzyıl insanı, kendisiyle beraber çevresindeki Kültürel, Tarihsel ve Arkeolojik Mirası da yok etmeye son hızla devam ediyor. Büyüyen kentlerin binaları, barajların suları, kaçakçıların kazmaları altında yok edilen, görmezden gelinen ya da yok edilme tehlikesi yaşayan İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI için bir karikatür de siz çizin. Mirasımızın bir sesi de siz olun! Anadolu’yu siz sahiplenin, yokoluşu kaleminiz anlatsın, çizgileriniz sorgulasın. Çizin ki yok olmasın… Dikkat çeksin, SAHİPLENİLSİN… Tarih onu kaydedenler sayesinde vardır… Değerler yok olmadan tarihe çizgilerinizle bir not da siz düşün.
AMAÇ
Anadolu’nun kültürel, tarihsel ve arkeolojik mirasını yeniden anlamak ve sahip çıkmak; tahribattan, yok oluştan korumak, önemsemek, sahiplenmek ve geleceğe geçmişimizden kalan mirasımızı aktarmak… Karakaleminde aydınlık geleceğin ışığını görmek için Kültürel mirası çiz ki, geçmişin bize bıraktığı yarına da kalsın...
KÜLTÜREL MİRAS KADAR KARİKATÜR DE EVRENSELDİR!
KARİKATÜR KONULARI
ANADOLU - ARKEOLOJİK- TARİHSEL VE KÜLTÜREL MİRAS - TAHRİBAT - BARAJLAR VE ANTİK KENTLER - KAÇAKÇILIK - MÜZELER - ARKEOLOJİ
KATILIM KOŞULLARI
Aktüel Arkeoloji Dergisi’nin düzenlediği “Çizgilerde Anadolu” karikatür yarışması;
* Tüm Anadolu karikatürcülerine açıktır.
* Bir yarışmacı birden fazla karikatürle yarışmaya katılabilir.
* Çizimler A3 (29,7 cm x 42 cm) boyutlarında ve paspartusuz olacaktır. Hem renkli hem de siyah-beyaz çizimler kabul edilebilir.
* Yarışmaya gönderilecek olan karikatürler, çizen karikatürcünün kendi orijinal düşüncesi olacaktır.
* Karikatürler orijinal haliyle gönderilecektir. Fotokopi ile çoğaltılan ya da bilgisayar ortamından çıktısı alınan karikatürler değerlendirmeye alınmayacaktır.
* Karikatürler daha önce sergilenmiş veya yayınlanmış olabilir, ancak hiçbir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
* Karikatürdeki yazılar Türkçe olmalıdır.
* Yarışmaya gönderilen karikatürlerin arkasında çizenin adı, soyadı, yaşı ve iletişim bilgileri açık bir şekilde yazılacaktır.
* Katılımcılar karikatürlerini en geç (SÜRE UZATILDI) 16 MAYIS 2009 tarihine kadar elden veya posta yoluyla ulaştıracaklardır. Bu tarihten sonra gelen karikatürler değerlendirmeye alınmayacaktır.
* Dereceye giren veya girmeyen karikatürler Aktüel Arkeoloji Dergisi’nde kültürel ve ticari amaçlı çalışmalarda kullanılabilir veya yayınlanabilir. Ticari kullanımlarda karikatürcünün ismi de mutlaka kullanılacaktır. Karikatürler Aktüel Arkeoloji Dergisi dışında kullanıldığı taktirde telif hakkı sanatçıya aittir.
* Karikatürler ödül alsın ya da almasın karikatürcüye iade edilmez.
* Yarışma jürisinin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, ödül töreninin ardından bir hafta boyunca sergilenecektir.
* Yarışmaya yollanmış olan karikatürler arasından jüri üyeleri tarafından seçilenler katalog halinde yayınlanacaktır. Katalogda çizimi bulunan tüm katılımcılara katalogdan birer örnek gönderilecektir.
* Yarışmaya katılan tüm çizerler bu şartları kabul etmiş sayılırlar.
SEÇİCİ KURUL
Aziz Yavuzdoğan (Karikatürcü, Karikatürcüler Derneği Genel Sekreteri)
Güneri İçoğlu (Karikatürcü, Leman Dergisi)
Kemal Çoşlu
Metin Üstündağ (Karikatürcü, Penguen Dergisi)
Oğuz Gürel (Karikatürcü)
Piyale Madra (Karikatürcü, Radikal Gazetesi)
Veysel Donbaz (Karikatürcü, Arkeolog)
Mehmet Bezdan (Arkeolog, Aktüel Arkeoloji Dergisi).
ÖDÜLLER
Birinci: 1500 YTL
İkinci: 1000 YTL
Üçüncü: 500 YL
Ayrıca 4. 5. 6. 7. 8.ye sürpriz başarı ödülleri verilecektir.
Yarışmaya Katılım Adresi:
Aktüel Arkeoloji Dergisi, 1.Murat Mahallesi, Haşim İşcan Cad. Aytaç Sitesi C-Blok No: 3A/B Edirne
Tel & Faks : 0 284 236 43 54
WEB: http://www.aktuelarkeoloji.com/

15.11.08

Uluslararası Suriye 2009 Karikatür Yarışması'nda konu: Açlık

5. Uluslararası Suriye Karikatür Yarışması 2009
Konu: Açlık (Hunger)
Teknik: Serbest.
Sayı: En çok 6 orijinal eser. Bilgisayarda üretilmiş çalışmalar kabul edilecektir.
Her eserin arka yüzünde sanatçı adı, soyadı, adresi, tel no ve/ya faks no, elmek, konu ve eser adı (First name - surname - address - tel & fax - e-mail – theme section & title) yazılı olmalıdır.
Katılım formu zorunlu değildir. Eserler düz olarak paketlenmelidir.
Karikatürler geri verilmez; yarışma sitesinde (http://www.syriacartoon.com/) yayınlanır ve tanıtım amaçlı kullanılabilir.
Başka yarışmalara katılmış eserlere ödül verilmez.
Boyut: Kesinlikle A4 (21 X 29.7 cm).
Ödüller: Altın, Gümüş ve Bronz Ödül; 7 adet Özel Ödül. Ayrıca tüm seçilenlere sertifika ve albüm gönderilir.
Sonuçlar Mart 2009’da açıklanır.
Son katılma: 20 Şubat 2009
Yarışma yöneticisi: Çizer Raed Khalil
Tel: +963944704973
Elmek: syriacartoon@yahoo.com
Elmek: info@syriacartoon.com
Web: http://www.syriacartoon.com/
Adres: The 5th International cartoon contest (SYRIA 2009) - DAMASCUS – P.O.BOX: 6540 SYRIA

14.11.08

HOMUR Mizah Gazetesinin Kasım 2008 sayısı çıktı

HOMUR Mizah Gazetesinin Kasım 2008 sayısı
"Madenlerimizin Gerçek Sahibi Halkımızdır" diyen
TMMOB JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI için çıktı.
HOMUR Mizah ve Karikatür Gurubu

2008 Ulusal ve Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması Ödüllerini Kazananlar

TMOK Fair Play Konseyinin 2008 Ulusal ve Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması Ödüllerini Kazananlar Belli Oldu
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Konseyi’nin iki yılda bir düzenlediği 9ncu Ulusal ve Uluslararası Fair Play Karikatür Yarışması’nın 2008 yılı ödüllerini kazananlar belli oldu.
29 Ülkeden 692 ESER
10 Kasım 2008 Pazartesi günü Olimpiyatevi’nde toplanan Erdoğan Arıpınar (TMOK Başkan Yardımcısı - Fair Play Konseyi Başkanı - EFPM 2. Başkanı - Dünya Fair Play Konseyi Üyesi), Doğan Şahin (TMOK Üyesi - EFPM Jüri Üyesi), Mehmet Güçlü (TMOK Basın Halkla İlişkiler Müdürü), Bedri Koraman (Karikatürist), Cafer Zorlu (Karikatürist), Mesut Yavuz (Karikatürist), Köksal Çiftçi (Karikatürist), Sami Caner (Karikatürist) ve Kamil Yavuz’dan (Karikatürist) oluşan jüri, Bedri Koraman’ın başkanlığında yaptığı çalışmada 29 ülkeden 692 eseri değerlendirdi.
29 Ülke
Yarışmaya, Güney Kore, Moldova, Macaristan, Özbekistan, Sırbistan, Romanya, Suriye, Ukrayna, İran, Yunanistan, Belaruz, İsrail, Çin, Bulgaristan, Karadağ, ABD, Singapur, Rusya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Brezilya, KKTC, İtalya, Azerbaycan, Endonezya, Hindistan, İsveç, Belçika ve Türkiye’den büyükler kategorisinde 316, öğrenciler kategorisinde 376 karikatür katıldı.
Büyükler kategorisinde beş karikatürist derece alırken, dört karikatüriste Jüri Özel Ödülü verilmesi kararlaştırıldı.
Ödül Listesi
(Büyükler)
1. Coşkun Göle (İstanbul), 2. Muammer Bilen (Ankara), 3. Mehmet Zeber (Balıkesir), 4. Cemalettin Güzeloğlu (İzmir), 5. Mustafa Yıldız (İzmir)
Jüri Özel Ödülleri: Muammer Kotbaş (Ankara), Sadık Pala (İzmir), Sutarjo (Endonezya), Seyran Caferli (Azerbaycan)
(Öğrenciler)
Öğrenciler kategorisinde jüri 10 karikatürü başarı ödülüne değer bulurken, 9 karikatür sahibine de özel ödül verilmesini kararlaştırdı. Bu kategoride ödül alan isimler şöyle:
Aslı Gülmez (İzmir), Meryem Kaymaz (İzmir), Can Uncu (İstanbul), Batur Özkan (İstanbul), Emir Sevimay (İstanbul), Burak Onur (İstanbul), Mert Durmaçalış (İstanbul), Ege Akgün (İstanbul), A.Rıza Metin Sönmez (İstanbul), Mehmet Berat Bursa (İstanbul)
Jüri Özel Ödülleri: Berkalp Üstün (İstanbul), Nurten Demirtaş (Sinop), Tarık Akyol (İstanbul), Ebre Berber (Çorum), Ersin Güven (İstanbul), Sayna Soleimanpour (İstanbul), Sarp Aydonat (İstanbul), Ekin Özeskici (Çorum), Gökay Yıldız (İstanbul)
Ödül Töreni
Yarışmanın ödül töreni Şubat ayı içinde İstanbulda Olimpiyatevinde yapılacak, ödüller sahiplerini bulacaklar.

13.11.08

Mim Uykusuz'un 40 yıllık "Hürriyet Karikatürleri"

40 YILLIK KARİKATÜRLER
Sanatçı da diğer canlılar gibi ölümlüdür şüphesiz. Onu yaşatan geride bıraktığı eserleridir. Geçen gün televizyonda ABD'ye Başkan seçilen Obama ilişti gözüme. Unuttuğumuz usta çizerlerimizden Mim Uykusuz (1922-1983) geldi aklıma. Tam 40 yıl önce çizdiklerini "Hürriyet Karikatürleri" albümünde toplamıştı (1971). Bu kitaptaki zenci karikatürlerini sizlere yorumsuz sunuyorum. Sevgili hemşerim, Akhisar'lı ustamız Mim Uykusuz'u şükranla anarak.
Mustafa Yıldız mistikyildiz@hotmail.com








12.11.08

Ankara'da Savaş Dinçel Anma Sergisi

Savaş Dinçel Anma Sergisi 15 Kasım Cumartesi 18.00'de Ankara'da açılıyor
Ankara Kızılay'daki ND Karikatür Vakfı Galerisi'nde Oyuncu-Yönetmen Karikatürist Savaş Dinçel Anma Sergisi açılıyor. 15 Kasım Cumartesi saat 18.00'de açılacak olan sergi 19 Aralık 2008 tarihine dek izlenebilecek.
Geçen yıl yitirdiğimiz tiyatro sanatçısı, karikatürist, sinema oyuncusu ve yönetmeni Savaş Dinçel (d. 1942, ö. 20 Aralık 2007), İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu. İlkokulu Koca Ragıp Paşa İlkokulu'nda tamamladıktan sonra İstanbul Erkek Lisesi'ne kaydoldu. Tiyatro eğitimine İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde başladı. Tiyatro eğitiminin yanı sıra amatör olarak karikatür çizmeye başladı. Tiyatrocu olarak ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları'nda sahne aldı. 1980 askeri darbesi sonucu sıkıyönetim ilanı ile İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan uzaklaştırıldı. Daha sonra Güldürü Eğitim Merkezi'nde karikatürist olarak çalıştı. Bir süre Günaydın gazetesinde karikatüristlik yaptı. Burada "Tonton" adlı karikatür bantlarını hazırladı. Danıştayın onaması ile birlikte Şehir Tiyatroları'nda tekrar çalışmaya başladı. İki tane karikatür sergisi açtı. "Çizgilerle Nazım Hikmet" adlı çizgi roman bir kitap hazırladı... (Vikipedi tanıtım yazısının tümü)

11.11.08

2. Uluslararası Manisa-Mesir Karikatür Yarışması konusu Yarınlarımız = Çocuklarımız

2nci ULUSLARARASI MANİSA – MESİR KARİKATÜR YARIŞMASI
YARINLARIMIZ = ÇOCUKLARIMIZ"
Birleşmiş Milletler Örgütü 2009'u “Dünya Çocuk Yılı” ilan etti. Biz de, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Uluslararası Manisa-Mesir Karikatür Yarışması’nda bu düşünceye destek olmak istiyoruz.
Evet, çocuklarımız, bizim yarınlarımızdır.
Onlara neler bırakacağız? Bizim çocukluğumuzda olmayan süper ayakkabılar, her işe yarayan cep telefonları, renkli dev televizyonlar, üç boyutlu sinema, Harry Potter masalları, bütün bir bilgisayar teknolojisi ve internet, uzay rüyaları, … Bunlar az şey değil; ama, beslenme, barınma, can güvenliği, sağlık hizmetleri, eğitim? Bütün bu alanlarda çocuklarımıza reva görülen olumsuz, hatta korkunç şeyler o kadar çok ki saymakla bitmez…
Bu çocuklardan bazıları, yarının saygın yöneticileri, büyük bilim adamları, dahi sanatçıları ve süper sporcuları olacaklar. Ne yazık ki yanlış, kötü ve çirkin işleri yapanlar da onların arasından çıkacak.
Bu yolları açacak olanlar ise, bizleriz.
Onlara, yarına güven duygusu, yüksek manevi değerler ve barış dolu komşuluk ilişkileri bırakalım.
Haydi sevgili karikatürcüler, umutlu yarınlarımız ve mutlu çocuklarımız için…
Bülent KAR
Manisa Belediye Başkanı

SEÇİCİ KURUL:
Tonguç Yaşar : Karikatürcü – Türkiye,
Natasa S. Kostovska : Karikatürcü – Makedonya,
Grzegorz Szumowski : Karikatürcü – Polonya,
Massoud Shojai Tabatabai : Karikatürcü – İran,
Eray Özbek : Karikatürcü – Türkiye,
Cem Koç : Karikatürcü – Türkiye.

Ödüller :
Birincilik Ödülü : 2500 €
İkincilik Ödülü : 1750 €
Üçüncülük Ödülü : 1000 €


KATILIM ŞARTLARI
* Yarışma, profesyonel, amatör bütün dünya karikatürcülerine açıktır.
* Karikatürler, önceden ödül almamış ve sanatçının özgün fikri üzerine kurulu olmalıdır. Jürinin aynı ya da benzer saydığı, veya bir başka karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her tür olası tartışmalar ve çalıntılık iddialarının sorumlusu katılımcı olacaktır.
* Katılım, yalnızca internet yolu ile olacaktır. Dolayısı ile, sayısal eserler de kabul edilecektir.
* Sanatçılar, en çok 2 (İKİ) eserle katılabilirler. Aksi halde tümü değerlendirme dışı bırakılacaktır.
Eserlerin özellikleri
* En az A4 (210 X 297 mm), en çok A3 ( 297 X 420 mm), JPEG formatında, 300 dpi çözünürlükte ve en fazla 3 MB'lık dosyalar halinde yollanacaktır.
* Her eser ayrı bir e-posta ile yollanacak ve her birine sanatçının adı, soyadı, telefon numarası ile bir yaşam öyküsü (en çok 350 harf) eklenecektir.
* Sanatçılar, karikatür ve yaşam öyküsü dosyalarını, kendi adları ile adlandıracaklardır. Örnek : Semih Berker-1 (veya 2).jpg ve Semih Berker.doc
* Yurtiçinden katılan, 18 yaşından genç sanatçılar, ayrıca yaşlarını da eklemelidirler. Örnek: Semih Berker-1(17) gibi. Bu yaş grubu için, özel “Gençlik” ödülü verilecektir.
* Eserlerin sayısal olarak gönderileceği adres: cartoon@manisa.bel.tr
* Son katılım: Eserler, en geç 02 Şubat 2009 Pazartesi günü, öğleyin saat 12.00'ye kadar yukarıdaki adrese ulaşmış olmalıdır.
* Katılan eser sayısı çok fazla olur ise, seçici kurulun Türkiye’deki üyeleri, asil kurulun toplanmasından önce bir ön eleme yapabilirler. Yabancı jüri üyelerinden arzu eden olursa, diğer eserlere de bakabilecek ve seçtiklerini ekleyebilecektir.
* Seçici kurul, 09 Şubat 2009 Pazartesi günü toplanacak ve uygun görülen eserler aynı gün duyurularak, internette yayınlanacaktır. Sonuç 20 Şubat 2009'da kesinleşecektir. Kurulun kararına başkaca itiraz edilemez.
* Ödül dağıtımı ve seçilmiş eserlerden oluşan sergi açılışı 18 Mart 2008 tarihinde Manisa’da yapılacaktır.
* Yarışmaya katılan tüm eserlerin yayımlanma hakkı sadece Manisa Belediyesine ait olacaktır.
* Bir albüm hazırlanacak ve içinde yer alan sanatçılara birer adet yollanacaktır.
* Katılan sanatçılar, yukarıdaki şartları kendiliğinden kabul etmiş sayılırlar.


3. İdesbaş Ulusal Karikatür Yarışması 2008 Sergisi 27 Kasım'da


3. İdesbaş Ulusal Karikatür Yarışması 2008 Sergisi 27 Kasım'da İzmir'de açılıyor. Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde yarışmanın ödül töreni ile açılacak olan "Ayakkabı" konulu sergi 16 Aralık 2008 tarihine dek izlenebilecek.


Masaracı ve Akyol Eskişehirli çocuklarla karikatür çizdi


Kamil MASARACI ve Ercan AKYOL ESKİŞEHİRLİ ÇOCUKLARLA KARİKATÜR ÇİZDİ
Eskişehir Kentsel Gelişim Vakfı ve Zeytinoğlu Eğitim, Bilim - Kültür Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 14. Uluslararası Eskişehir Festivali 8 Kasım Cumartesi günü başladı. Bu yılki Festivalde film gösterileri, tiyatro oyunları, konserler, sergiler ve atölye çalışmaları ağırlıklı olmak üzere toplam 33 etkinlik yer almakta.
Etkinliklerden biri de Kâmil Masaracı ile Ercan Akyol yönetimindeki karikatür atölyesi çalışmalarıydı. 8, 9, 10 Kasım 2008 tarihlerinde üç gün boyunca yapılan çalışmalarda Eskişehirli genç sanatçı adayları üretken bir karikatür ortamında yaşadılar. Zaman zaman belli konular verilerek zaman zaman çocuklar özgür bırakılarak yapılan çalışmalar son derece keyifli geçti. Cumhuriyet gazetesi çizeri Kamil Masaracı ve Milliyet gazetesi çizeri Ercan Akyol’un engin tecrübeleri her aşamada kendini gösteriyordu. Çocuklar tarafından çizilen karikatürler, günün sonunda çalışılan salonun duvarlarında sergileniyordu. Son gün tüm duvarlar ve salon pencerelerinde boş yer kalmamıştı. Sergi, festivalin son günü olan 16 Kasım’a kadar açık kalacak.



Çocukların sanat yoluyla kendilerini ifade ederek yaratıcılıklarını sergileyebilme amacını güden bu çalışmalar aynı zamanda gençleri usta sanatçılarla buluşturarak Anadolu’daki sanat ortamını zenginleştirmeyi ve renklendirmeyi de sağlamaktadır.


6.11.08

Federal Engelliler Örgütü kuruluş yıldönümü etkinliğine katkı çağrısı - Almanya

Federal Engelliler Örgütü kuruluş yıldönümü etkinliğine katkı çağrısı - Almanya
Sayın İlgili,
Mayıs 2009’da Federal Engelliler ve Çoklu Engelliler Örgütü 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. 1959’da spastik çocukların ebeveynleri tarafından kurulan dernekte beyinsel hareket bozukluğu (cerebral palsy) olan kişiler hala büyük bir çoğunluk oluşturuyor. Bu engellilik halinin temel özelliğine de bir gönderme olmak üzere 50. yıldönümü etkinliğimize başlık olarak şu sloganı seçtik:
Nasıl harekete geçtiğin değil
Neyi harekete geçirdiğin önemli!

Bu sloganımıza uygun bir karikatür ya da bir desen çizerseniz bizleri ve çalışma alanımızdaki bütün kişileri mutlu edeceksiniz. Gelen işleri bir broşürde yayınlayıp yıldönümü etkinliğimiz sırasında üyelerimize ve konuklarımıza hediye etmek istiyoruz. Elbette broşürde her eserin sanatçısı açıkça belirtilmiş olacaktır.
Bu çalışmaya katkı vermek isterseniz eserinizi 15 Aralık 2008 tarihine kadar aşağıdaki adresimize gönderebilirsiniz.
Saygılarımızla.
Norbert Müller-Fehling, Sekreter
Anne Ott, Basın ve Halkla İlişkiler.
___________________________________________________
Bundesverband für Körper-und Mehrfachbehinderte e.V.
Brehmstr. 5-7
D-40239 Düsseldorf DEUTSCHLAND
anne.ott@bvkm.de

41. Umoristi a Marostica Karikatür Yarışması 2009 - İtalya

41. Umoristi a Marostica Karikatür ve Bant karikatür Yarışması 2009 - İtalya
Tüm çizerlere açık bir yarışma.
Konu: Yalanlar (LIES).
İki bölümde düzenleniyor: A) Karikatür; B) Bant karikatür.
Boyut / Teknik: Serbest.
Sayı: En çok 3 eser. Çalışmalar yazısız ve orijinal olmalı, katılım formu ve biyografi eklenerek yollanmalıdır.
Ödüller: Her iki bölümde Büyük Ödül ve mansiyonlar. Eserler geri verilmez, Marostica Mizah Müzesi’nde saklanır. (Posta gideri karşılığı 7 € gönderen) tüm katılımcılara albüm gönderilecektir.
Son katılma: 18 Ocak 2009
Açılış ve ödül töreni: 12 Nisan 2009
Sergi: 12 Nisan – 25 Mayıs 2009
Adres: UMORISTI A MAROSTICA 36063 MAROSTICA (VI) ITALY
Ek bilgi:
tel/fax: +39-0424-72150 info@umoristiamarostica.it
Kaynak ve katılım formu: http://www.fanofunny.com/guests/umoristimarostica/concorso_e.html

4.11.08

"Karikatüristler Abidin Dino'yu Anıyor" sergisi Ankara'da

"Karikatüristler Abidin Dino'yu Anıyor" sergisi Ankara'da
OburMizah öncülüğünde Abidin Dino’nun 95. Yaş günü anısına düzenlenen “Karikatüristler Abidin Dino’yu Anıyor” Portre Karikatür Sergisi 1 Kasım 2008 Cumartesi günü Nezih Danyal Karikatür Vakfı Galerisi’nde açıldı. İlki Abidin Dino’nun doğum günü olan 23 Mart 2008 tarihinde İstanbul’da açılan sergi, bu sefer Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor. Türkiye ve Avrupa’dan toplam 56 çizerin katkıda bulunduğu sergi 14 Kasım 2008 tarihine dek ND Karikatür Vakfı Galerisi’nde izlenebilir.

2. İzkuş Ulusal Yarışması 2008 sonuçlandı

İZKUŞ 2. ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI 2008 SONUÇLARI
2. Ulusal Karikatür Yarışması için karikatüristler Halit ŞEKERCİ, Niyazi YOLTAŞ, Eray ÖZBEK, Yakup KAMER, Gazeteci-Yazar Lütfü DAĞTAŞ, İZKUŞ Müdürü Ahmet AKGÜN, İZKUŞ Başkanı Nurgül UÇAR, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gören BULUT ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal YALINKILIÇ’ın oluşturduğu Seçici Kurul üyeleri 1 Kasım 2008 Cumartesi günü İzmir Kuş Cenneti Ziyaretçi Merkezi'nde toplanmıştır.
Bu seneki yarışmaya toplam 103 Kişi 244 eserle katılmış, tüm elemeler yapıldıktan sonra 6 eser ödüle, 3 eser ise özel ödüle layık görülmüştür. Ne yazık ki çok sayıda kuraldışı katılım olmuştur. Şartnamenin 2. maddesindeki “A3 (29,7 x 42cm)” boyutlarına uymayan yapıtlar ile 6. maddedeki “En çok 5 adet karikatür gönderilebilir” koşuluna uymayan sanatçıların tüm yapıtları, içlerinde çok başarılı örnekler bulunmasına karşın, kurallara uyan katılımcıların haklarını korumak amacı ile ilk turda Seçici Kurul üyeleri tarafından oybirliği ile elenmiştir.
Tüm elemeler yapıldıktan sonra Seçici Kurul tarafından oybirliği ile kazananlar belirlenmiştir. Bu elemelerden sonra; Birinciliği, Ömer ÇAM’ın yapmış olduğu “Arı Kuşu” adlı eser alırken İkinciliği “İbibik” adlı eseri ile Kürşat ZAMAN, Üçüncülüğü ise Hilmi ŞİMŞEK'in yapmış olduğu “Denizci” adlı eser almıştır. Ayrıca Ozan SOYDAN, Cemalettin GÜZELOĞLU, Osman CİBİK Mansiyon Ödülleri alırken DKMP Genel Müdürlüğü Özel ödülüne Önder ÖNERBAY, Seyrek Belediyesi Özel Ödülüne Faruk SOYARAT, Jüri Özel Ödülüne ise Berkant FİDAN layık görülmüştür.
Gönderilen eserlerin büyük bir bölümü Seçici kurul tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmıştır. Biz de İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği olarak göndermiş olduğunuz eserlerden dolayı memnuniyetimizi belirtir, katılımınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.
İzmir Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği.
Tüm kazananlar