12.6.19

8. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri Tanıtıldı

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği
Tarafından Geleneksel Olarak Düzenlenen

8. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI
ULUSLARARASI SEÇİCİ KURUL ÜYELERİ TANITILDI

Bu yıl 61 ülkeden 458 çizerin 1.018 eser ile katıldığı 8. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurulu'nda Nidai Güngördü (Kıbrıs), M. Serhan Gazioğlu (Kıbrıs), Boris Erenburg (İsrail), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Gani Sunduri (Kosova), İsmail Kar (Türkiye), Musa Kayra (Kıbrıs), Derman Atik (Kıbrıs), Serpil Kar (Türkiye), Devran Öztunç (Kıbrıs) ve Hüseyin Çakmak (Kıbrıs) yer alıyor.

(12 Haziran 2019 - Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği işbirliğinde, bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri'ni tanıtım ve basını bilgilendirme toplantısı, 11 Haziran 2019 Salı günü gerçekleştirildi. Girne Grand Pasha Otel’de yer alan toplantıda, Uluslararası Seçici Kurul Üyeleri basına tanıtılırken, yarışma hakkında da bilgi verildi.
ESERLER ASKIDA KALACAK
Verilen bilgiye göre, 8. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'na gönderilen eserler, 14 Haziran 2019 tarihine kadar değerlendirilecektir. Finale kalan eserler, çalıntı veya taklit olup olmadıkları ortaya çıkması için, bir hafta süre ile askıda tutulacak, kesin sonuçlar ise daha sonra açıklanacaktır.
GİRNE RAMADAN CEMİL MEYDANI’NDA
SERGİ VE CANLI ÇİZİM
Öte yandan, Girne Ramadan Cemil Meydanı’nda, 12 Haziran 2019 Çarşamba günü saat 18.00’de, Uluslararası Seçici Kurul Üyelerinin eserlerinin yer alacağı karikatür sergisinin açılışının ardından, canlı çizim çalışması gerçekleştirilecektir.
NİDAİ GÜNGÖRDÜ: “SANAT IŞIĞI GİRNE'DEN YAYILACAK”
Girne Belediye Başkanı ve 8. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Uluslararası Seçici Kurul Onursal Başkanı Nidai Güngördü, toplantıda yaptığı konuşmada, Zeytin karikatürleri yarışmasına katılımın her yıl arttığına dikkat çekti.
Nidai Güngördü, 5 yıldan beridir, kültür - sanat konularında Girne Belediyesi'nin önemli işler yaptığını, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması'nın en önemli kültür - sanat etkinliği olduğunu vurguladı. Karikatürlerin sevgiye, hoşgörüye, dostluğa ve Dünya barışına katkı koyduğunu ifade eden Nidai Güngördü, “Sanat ışığı Girne’den yayılacak. Küçük bir ülkede uluslararası etkinlik yapılması Dünya'ya önemli bir mesaj verir” dedi.
SERHAN GAZİOĞLU: “KARİKATÜRE SAHİP ÇIKILMASI GEREKİR”
Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Serhan Gazioğlu, Kıbrıs Türk Toplumu'nun uluslararası alanda tanınmasına katkı koyan bir etkinliğin tanıtım toplantısına basının ilgi göstermediğine dikkat çekti.
Serhan Gazioğlu, “Karikatür eleştiri sanatıdır diye birileri rahatsız mı oluyor? Basın toplantısına bu nedenle mi katılmazlar?” diyerek, ülkemizde çok katılımın gösterildiği festivallerin genelde yok olan ürünlerin festivalleri olduğuna vurgu yaptı.
Serhan Gazioğlu, karikatür sanatına ve Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na sahip çıkılmasını istedi.
NİDAİ GÜNGÖRDÜ'YE SÜPRİZ RESİM
Basın toplantısının sonunda, Uluslararası Seçici Kurul Üyesi Serpil Kar, bir süpriz yaparak, aylar öncesinden hazırladığı Nidai Güngördü portre resmini, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'ye takdim etti. Diğer seçici kurul üyeleri de, Nidai Güngördü'ye çeşitli hediyeler verdiler.
YÖNETİM KURULU
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ.

Hiç yorum yok: