27.7.17

Çizerlerimize Belçika'dan ve Çin'den yeni uluslararası ödüller

* Belçika'da bu yıl yapılan e-önkatılımlı 14. Uluslararası George Van Raemdonck Karikatür Yarışması sonuçlandı. Kelimenin çeşitli çağrışımsal anlamlarıyla "Çıkış" konulu eserlerin istendiği etkinlikte Ukrayna'dan Igor Lukyanchenko "Gemi" (Ship) adlı eseriyle Birincilik, Kanada'dan Oleg Dergachov "Cennet" (Eden) adlı işiyle İkincilik ve Türkiye'den Kaan Saatçi "Kaçış" (Escape) adlı çalışmasıyla (Yukarıda) Üçüncülük Ödülü kazandılar (Kaynak: iha).
* Çin'de bu yıl düzenlenen "Çocuklar" konulu Libo Uluslararası Canlandırma ve Karikatür Yarışması'nda Türkiye'den Hamza Akın "Karikatür" dalında Altın Madalya kazandı (Üstte). Aynı dalda Musa Gümüş'ün de bir çalışması Özel Ödül ile değerlendirildi (Altta). Tüm kazanan eserler için tıklayınız.

* Çin'de düzenlenen Uluslararası 2017 Filozof Wang Yangming Portre Karikatürleri ve Çizer Gözüyle Kadim Çin Karikatür Yarışması sonuçlandı. Yarışmada Türkiye'den Yüksel Cengiz portre karikatür çalışmasıyla Gümüş Madalya kazandı (Aşağıda). Tüm kazanan eserler için tıklayınız.
(İlk yayın: 22.07.2017 19:15)

Hiç yorum yok: