7.10.16

Serbest konulu 22. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması 2017, Türkiye

22. Nehar TÜBLEK Karikatür Yarışması
22. Nehar TÜBLEK Karikatür Yarışması Şartnamesi
Son Katılım Tarihi: 15 Şubat 2017 (SÜRE 6 GÜN UZATILDI:) 21 ŞUBAT 2017 SALI
6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış değerli sanatçılarımızdan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen karikatür yarışmasının bu yıl Yirmi ikincisi (22.) yapılıyor. Hem değerli karikatürcü Nehar Tüblek'i anmak hem de karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, çocuk ve gençlerin karikatür sanatına yönlendirmek için sizleri bu yarışmaya katılmaya çağırıyoruz.
Yarışma bütün çizerlere açıktır.
Yarışma Konusu: SERBEST
Ödüller:
Birincilik Ödülü : 4.000 TL
İkincilik Ödülü : 3.500 TL
Üçüncülük Ödülü : 3.000 TL
Beşiktaş Belediyesi Özel Ödülü : 3.000 TL
3 adet Mansiyon (Her biri) : 1.250 TL
Kurumsal Özel Ödüller:
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Özel Ödülü
Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü
Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü
Kabataş Lisesi Eğitim Vakfı Özel Ödülü
Dünya Yayıncılık Özel Ödülü
Nehar Tüblek Ailesi Adına Özel Ödül
Kurumsal Ödüller Jürinin finale bıraktığı eserler arasından seçilir; ödüle değer bulunan eserlerin sanatçılarına, kurumlar tarafından onur plaketi verilir.
Karikatürcüler Derneği Gençleri ve Çocukları Özendirme Ödülleri:
Gençleri ve çocukları karikatür çizmeye özendirmek amacıyla sergilenmeye ve albüme girmeye değer bulunan eserlerin çizerlerine onur belgesi verilir.
Seçiciler Kurulu:
Murat HAZİNEDAR - Beşiktaş Belediye Başkanı 1
Raşit YAKALI - Karikatürcü 2
Metin ÜSTÜNDAĞ - Karikatürcü 3
Musa GÜMÜŞ - Karikatürcü 4
Ahmet ÖZTÜRKLEVENT - Karikatürcü 5
Şevket YALAZ - Karikatürcü 6
Mahmut AKGÜN - Karikatürcü 7
Akdağ SAYDUT - Karikatürcü Yarışma Koordinatörü.
Son katılım tarihi: 15 Şubat 2017 (SÜRE 6 GÜN UZATILDI:) 21 ŞUBAT 2017 SALI
Yazışma Adresi:
Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 22. NEHAR TÜBLEK KARİKATÜR YARIŞMASI, Nisbetiye Mah. Aytar Cad. Başlık Sok. No:1 Beşiktaş/İstanbul
Tel: 0212 319 42 42 - Dahili:4050
KATILIM KOŞULLARI
Yarışma Konusu: SERBEST
1. Yarışma bütün karikatür çizerlerine açıktır.
2. Yarışmaya gönderilecek karikatürlerde çizim tekniği serbesttir. Bilgisayar ortamında hazırlanan eserlerin çıktılarında sanatçının ıslak imzası bulunmalıdır.
3. Gönderilecek karikatürlerin boyutları en fazla A4 olmalıdır. Her yarışmacı en fazla 3 (üç) karikatür ile katılabilir. Yarışma karikatürleri ödül alsın veya almasın iade edilmez; İBB Karikatür ve Mizah Merkezi arşivinde saklanır.
4. Yarışmacılar, karikatürlerinin arkasına, ad ve soyadları ile iletişim bilgilerini (kesin ve açık mektup adresi, telefon numarası ve e-posta adresini) okunaklı olarak yazmalıdır.
5. Karikatürler en son 15 Şubat 2017 Çarşamba (SÜRE 6 GÜN UZATILDI:) 21 ŞUBAT 2017 Salı gününe kadar yazışma adresine elden ya da posta ile gönderilmiş olmalıdır.
6. Ödüller, 6 Mart 2017, Pazartesi günü İstanbul, Beşiktaş'ta, bu tarihten önce yarışmacılara bildirilecek olan bir kültür merkezinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecektir.
7. İstanbul dışında oturup yarışmada ödül kazananların yol ve konaklama masrafları kendilerine aittir. Törene katılamayanların ödülleri adreslerine gönderilecektir.
8. Yarışma karikatürleri Beşiktaş Belediyesi tarafından bir albümde toplanacaktır. Albüme girecek olan eserleri “Seçiciler Kurulu” tespit edecektir. Ayrıca bu eserler sanat galerilerinde sergilenecektir.
9. 18 yaş altı genç katılımcılar için özendirme ödülleri verilecektir. Genç katılımcılar başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisini ekleyecektir.
10. Özel ödüller, prestij ödülleri olup, ödülü veren kurumun plaketi olarak verilecektir.
11. Eserlerini yarışmaya gönderen tüm katılımcılar yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
Kaynak: Karikatürcüler Derneği .

Hiç yorum yok: