8.8.16

8. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması 2016 konusu: Turizmin Geleceği

8. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması 2016, Türkiye
Yarışmanın bu yılki (2016) teması, Turizmin Geleceği'dir
Katılım koşulları:
* Yarışma amatör ve profesyonel tüm karikatür sanatçılarına açıktır.
* Her sanatçı en fazla üç eserle katılabilir.
* Yarışmaya gönderilen eserler orijinal çizim, dijital baskı ya da bilgisayar çıktısıyla hazırlanmış olabilir. Çizim tekniği serbesttir. Renkli veya siyah beyaz olabilir. Ancak, eserlerin üzerinde sanatçıların imzalarının yer alması gerekmektedir.
* Katılımcılar eserlerinin arkasına ad, soyad ve adreslerini yazmalı ve karikatür gönderme sayfasına ilgili bilgileri ve küratörünü ekleyerek göndermelidir. İstenirse, posta yoluyla da yarışmaya katılınabilinir.
* Gönderilen karikatürler herhangi bir yerde yayımlanmış olabilir, ancak daha önce bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.
* Yarışmaya katılan karikatürler Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ile bu organizasyon ile ilgili kitap, katalog, broşür, kartpostal, web siteleri ve afişlerde yayınlanabilecek, bunun dışındaki tüm yayın hakları eser sahibinin olacaktır.
* İlk eleme sonrasında finale kalan karikatürler 01 – 10 Şubat 2017 tarihlerinde sitede ilan edilecek ve itirazlar bu tarihler arasında kabul edilecektir.
* Yarışmaya katılan eserlerden seçilecek bir bölümü albüm olarak yayımlanacaktır. Albümde eseri yer alan her sanatçıya birer albüm gönderilecektir.
* Dereceye girsin veya girmesin, albümde yer alsın veya almasın, hiçbir eser iade edilmeyecektir.
* Yarışmaya katılan bütün sanatçılar katılım koşullarını kabul etmiş sayılır.
* Yarışmaya posta ile veya online sistem kullarak karikatür gönderilebilir.
* Yarışmaya en son başvuru tarihi 31 Aralık 2016’dır.
* Posta yolu ile karikatürler aşağıdaki adrese gönderilebilir:
Nazmi KOZAK
Anadolu Üniversitesi
Turizm Fakültesi
Yunus Emre Kampüsü
26470 Eskişehir.
*
Değerlendirme Bilgileri:
1. Yarışmaya gönderilen eserler iki aşamalı olarak değerlendirilecektir.
2. Birinci aşamada, yarışmaya gönderilen bütün eserler Ön Değerlendirme Seçici Kurul Üyeleri’nin katılımıyla yapılacak toplantıda değerlendirilecektir. Bu toplantı sonucunda finale kalacak eserler belirlenecektir. Bu değerlendirmede yarışmaya gönderilen eserlerin en fazla 1/5’i finale bırakılacaktır.
3. İkinci aşama değerlendirmeye geçilmeden önce finale kalan eserler 01-10 Şubat 2017 tarihleri arasında internet ortamında ilan edilerek içlerinde benzer, çalıntı, intihal, önceden ödül alanlar ve diğer itirazlar, Ön Değerlendirme Seçici Kurul Üyeleri tarafından karara bağlanacak ve yerinde görülen itirazlar doğrultusunda ilgili karikatürler değerlendirme dışına alınacaktır.
4. İkinci aşamada finale kalan eserler Final Değerlendirme Seçici Kurul Üyeleri tarafından değerlendirilecektir. Değerlendirme iki alt aşamada yapılacaktır. İlk aşama değerlendirmede finale kalan eserlerin sayısı 45-50 sayısına indirilecek, son basamakta ise dereceye giren eserler belirlenecektir.
5. Yarışmaya gönderilen eserlerin değerlendirmesi aşağıda belirtilen üç konu temel alınarak yapılacaktır.
Konu seçimi ve konunun uygunluğu,
Mizah kalitesi,
Çizim özgünlüğü.
Kategoriler:
Yarışmada iki ayrı kategoride eserler kabul edilecektir.
* Yetişkinler Kategorisi: 17 ve üzerindeki yaşlardan karikatürcülerin katılımına açıktır. Bu kategoride "Birincilik Ödülü, "İkincilik Ödülü", "Üçüncülük Ödülü", "Prof. Atila Özer Özel Ödülü" ve üç adet "Mansiyon Ödülü" verilecektir. Bu kategoride finale kalan bütün karikatürlere kitapta yer verilecektir.
* Genç Karikatürcüler Kategorisi: Bu kategoriye 16 ve daha küçük yaşlardan karikatürcüler eser gönderebilirler. Eserlerin “Genç Karikatürcüler Kategorisi“ne gönderildiği belirtilmelidir. Bu kategoriye gönderilen eserlerden birine “Birincilik Ödülü” ve iki esere de “Başarı Ödülü" verilecektir. “Genç Karikatürcüler kategorisinde finale kalacak bütün eserlere kitapta yer verilecektir.
Ödüller konusunda ayrıntılı bilgi için bkz.

Hiç yorum yok: