15.2.16

16. Uluslararası Editoryal Karikatür E-Yarışması 2016, Kanada

Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi 16. Uluslararası Editoryal Karikatür E-Yarışması 2016
1. Konu (Theme): Unutulma hakkı (The “right” to be forgotten)
2014'te Avrupa Birliği Adalet Divanı, bir İspanyol hukukçunun kendisiyle ilgili bir mahkeme kararının Google arama motorundaki bağlantısının silinmesi talebini haklı bulan bir karar verdi.
Kişisel mahremiyetin korunması temel bir hak olmakla birlikte, devlet arşivindeki kamu kayıtlarının silinmesi tahmin edilemez sonuçlara yol açabilir.
Bu karar internetin güvenilirliğini tehlikeye sokup araştırmacı ve tarihçilerin işini zorlaştırabilir mi?
Avrupa Adalet Divan'nın bu emsal niteliğindeki kararı, internetin bölünmesine ve devlet sansürüne açık ulusal ağların kurulmasına yol açabilir mi?

2. Ödüller: Birincilik: 1000 $ + UNESCO Kanada sertifikası; İkincilik: 500 $; Üçüncülük: 500 $. Para ödülleri Kanada Doları cinsindendir. Ayrıca 10 adet Mükemmellik Ödülü verilecektir.
3. Her sanatçıdan yalnızca 1 adet karikatür kabul edilecektir. Eser siyah-beyaz veya renkli olabilir, ancak daha önce ödül kazanmamış olmalıdır.
4. Karikatürün ölçüleri en fazla A4 olmalıdır: 21 x 29.2 cm ya da 8.50 x 11 inç.
5. Karikatürcünün adı, adresi, tel no ve kısa biyografisi (name, address, telephone number, short biography) bilgileri eserin eklendiği e-mail iletisinde yer almalıdır.
6. Katılan eserler Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi tarafından yarışma etkinliği tanıtımı için kullanılabilir.
7. Kazananlar 3 Mayıs 2016'da Chateau Laurier, Ottawa, Kanada adresinde yapılacak olan Dünya Basın Özgürlüğü Günü Yemekli Toplantısı sırasında açıklanacak, ayrıca kendilerine e-mail yoluyla haber verilecektir. Kazanan sanatçıların isimleri ve eserleri Kanada Dünya Basın Özgürlüğü Komitesi (CCWPF) web sitesinde yayınlanacaktır: http://www.ccwpf-cclpm.ca/
8. Toplantı tarihinde kazanan eserler sergilenecektir.
Yarışmaya son katılma: 01 Nisan 2016 Cuma günü saat 17.00 GMT (TSİ 19.00).
Eserlerin yollanacağı e-mail adresi: info@ccwpf-cclpm.ca
Karikatürler jpeg formatında ve 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.
Ayrıca bkz: bado-badosblog.

Hiç yorum yok: