Sayfalar

29.9.12

Atila Özer'in doğum günü, Dünya Karikatür Müzeleri Günü oldu

6 - 9 Eylül 2012 tarihlerinde Belçika'nın Kruishoutem kentinde toplanan 4. Dünya Karikatür Müzeleri Toplantısı'nda alınan karar ile Dünya Karikatür Müzeleri Günü, bu toplantıları 2009 yılında Eskişehir'de başlatan ve geçen yıl vefat eden ünlü karikatür sanatçımız Prof. Atila Özer'in doğum günü olan 3 Nisan gününe alındı.
Dünyanın değişik ülkelerindeki karikatür müzeleri arasında işbirliği, bilgi ve deneyimlerini paylaşma düşüncesiyle ünlü karikatür sanatçımız, Eskişehir'deki karikatür müzesinin kurucusu Prof. Atila Özer'in 2009 yılında Eskişehir'de başlattığı bu geleneksel etkinlik, daha sonra İran (Tebriz - 2010) ve Sırbistan (Zemun - 2011)'da yapılmıştı. Bu yıl Belçika, Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Polonya, Hollanda, Portekiz, Mısır, Lüksemburg, Sırbistan, ABD ve İsrail'den olmak üzere toplam 12 ülkeden 17 Karikatür Müzesi ve Karikatür Evi'nin katılımı ile gerçekleşti.
Ülkemizden Prof. Atila Özer Karikatür Evi (http://www.atilaozerkarikaturevi.com/) ile Milas Turhan Selçuk Karikatürlü Ev katıldılar. Toplantı; müzeler arasında sanal sergilerin açılması, gönüllülerin çalıştırılması, internette dünya karikatürlerinden koleksiyonla sanal müze kurulması, sergi değişimlerinin yapılması kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder