31.10.19

Uluslararası karikatür yarışmalarından çizerlerimize yeni ödüller

* Kolombiya'da bu yıl tanınmış çizer Ismael Roldan (1964-2009) anısına düzenlenen e-katılımlı 5. Noticartun Colombia Uluslararası Karikatür ve Mizah Yarışması sonuçları açıklandı. Roldan portre karikatürü ile Grafik mizah dallarında yapılan yarışmanın Olimpiyat ve Spor konulu ikinci dalında Türkiye'den Oğuz Gürel'in çalışması (Yukarıda) Birincilik Ödülü (Sanal Diploma) kazandı.
* Sırbistan'da bu yıl "Çocuklar ve Hayvanlar" konulu yapılan 4. Uluslararası Hayvan Karikatürü Yarışması'nda kazananlar belli oldu: Türkiye'den Mehmet Atamer'in işine (Üstte) İkincilik Ödülü (300 Avro) ve Cemalettin Güzeloğlu'nun çalışmasına Diploma ödülü verildi.
* Sırbistan'da bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslararası Aleksandar Klas Karikatür Yarışması sonuçlandı. Serbest konulu yarışmada Türkiye'den Halit Kurtulmuş'un çalışması (Üstte) Diploma ödülü ile değerlendirildi.
* Kosova'nın Prizren şehrinde bu yıl 16.sı yapılan Uluslararası Karikatür Festivali'nde Türkiye'den Murteza Albayrak "İdealist" konulu dalda Jüri Özel Ödülü kazandı (Aşağıda).
* Azerbaycan'da düzenlenen e-katılımlı 1. Uluslararası Portre Karikatür Yarışması 2019'da Türk çizerlere dört ödül verildi: Halit Kurtulmuş, Yüksel Cengiz ve Mehmet Ali Güneş'e Onur Mansiyonu, Sevgi Döğüncü'ye Humortoons Özel Ödülü.
* Bulgaristan'ın Plovdiv (Filibe) kentinde bu yıl "Domuz ve Kültür" konulu yapılan 10. Uluslararası Karikatür Ustaları Bienali'nde Türkiye'den Erdoğan Başol ve Kıbrıs'tan Hüseyin Çakmak Diploma ödülü kazandılar.

Hiç yorum yok: