10.3.19

Uluslararası etkinliklerde çizerlerimizin yeni başarıları

* Almanya'da bu yıl düzenlenen 1. Welt Heimat Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. Elektronik katılımlı "Savaş ve İnsanlık" konulu yarışmada Türkiye'den Eray Özbek'in çalışması Mansiyon ile ödüllendirildi (Yukarıda).
* Endonezya'da bu yıl yapılan PAPB Uluslararası Karikatür Festivali'nde ödüller açıklandı. "Çeşitlilikte Birlik" konulu e-katılımlı etkinlikte, Türkiye'den katılan genç çizerler, Öğrencilerarası bölümde üç ödül kazandılar: Efe Şener'in çalışması (Altta) İkincilik Ödülü, Beyza Kurt ve Beren Kaya'nın işleri de Mansiyon ödülüyle değerlendirildi. Tüm kazanan eserler için bkz: mercusuar.
* Filipinler'de bu yıl 2.si düzenlenen tek eserle e-katılımlı Cebu Lampoon Festivali sergisine seçilenler açıklandı. "İnsan Hakları" konulu etkinlik için seçilen eser sahipleri arasında Türkiye'den altı çizer yer alıyor: Hilal Özcan, Musa Gümüş, Oğuz Gürel, Recep Bayramoğlu, Sait Munzur, Yüksel Cengiz.
14-16 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliğin Öğrenci kategorisinde ise Türkiye'den iki grup halinde katılan yirmi genç çizerin çalışmaları sergiye seçildi. Bursa Gemlik Ali Kütük Ortaokulu ile Çorum Yavruturna Ortaokulu Tebeşir Karikatür Grubu öğrencilerinden karikatürü seçilen isimler aşağıdaki etkinlik afişinde yer almaktadır:

Hiç yorum yok: