10.3.19

"Kadının Çizgisi Var" Karikatür Sergisi 8 Mart'ta Ankara'da açıldı

“KADININ ÇİZGİSİ VAR” SERGİSİ YOĞUN BİR İLGİYLE AÇILDI
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen “Kadının Çizgisi Var” sergisi Karikatür Atölyesi’nde açıldı. Sezonun onuncu sergi olan sergi, Ankaralı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Sergide Ankara, İstanbul ve İzmir’den Aslı Alpar, Asuman Küçükkantarcılar, Ayten Köse, Berna Yangın, Esma Burcu Sereli Havasi, Çiğdem Demir, Duygu Saraçoğlu, Hilal Özcan, Hülya Erşahin, Menekşe Çam, Saadet Demir Yalçın ve Zeynep Gargi’nin çalışmaları yer alıyor. Açılışa Ankara’da yaşayan Aslı Alpar, Çiğdem Demir, Esma Burcu Sereli ve Duygu Saraçoğlu katıldı. Ankara dışında olan sanatçılar da teşekkür mesajlarını iletti.
Açılış konuşmasında atölye kurucusu Emre Yılmaz “Sergimize Ankara, İstanbul ve İzmir’den katılan ve destek veren 12 sanatçımıza teşekkür ederiz. Elbette Türkiye’de çok fazla karikatür sanatçısı kadın var. Fakat biz galerimizin fiziki imkanlarını göz önüne alarak 12 sanatçıya yer verebildik. İlginize çok teşekkür ederiz.” dedi.
Aslı Alpar “Çizgilerimizde her zaman güldürmeyi hedeflemiyoruz. Ama aradaki ironiyi fark edip hafif bir tebessüm sağlıyorsak biz bu işi halletmişizdir gibi geliyor. Ayrımcı olmayan ve güçsüzün yanında olan bir anlayışı benimsiyoruz. Buradaki çalışmalardan da görüyorsunuz. Sanatın da böyle olması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Duygu Saraçoğlu ”Komik ile hiciv arasında fark var. Karikatürün amacı komik olmaktan ziyade insanlarda farkındalığı sağlamak. Bu bazen mizahi, bazen de sert bir şekilde olabilir. Gerçekliği size gösterebiliyorsa, bu tam olarak karikatürdür. Bu serginin 8 Mart’ta olması benim için çok önemli. Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun. Karikatür Atölyesi’ne bu sergi için teşekkür ederim.” dedi.
Esma Burcu Sereli ”Bizler bu topraklarda yaşayan kadınlar olarak aslında gündelik hayatta yaşadıklarımız üzerine çizimler yaptık. Hayat üzerine çizince zaten ister istemez genel tüm konulara değinmeden geçemiyoruz.” dedi.
Çiğdem Demir “Ankara’da böyle bir etkinlik yerinin olması çok güzel. Dilerim daha çok çizer gelir. Çizerleri kadın çizer diye ayırmak hiç hoş değil. Kadın çizer demektense çizer diyebileceğimiz seviyeye dilerim bir gün geliriz. Herkese çok teşekkür ederim.” dedi.
Sergi 28 Mart 2019 tarihine kadar Karikatür Atölyesi’nde izlenebilir.
Adres: Konur 1 Sk. Pınar Apt. 19/6 Kızılay/ANKARA
Telefon: 0 535 625 10 22
Web: www.karikaturatolyesi.com
e-posta: karikaturatolye@gmail.com.






Hiç yorum yok: