25.11.18

Kahire karikatür sitesinin uluslararası yarışmasından çizerlerimize ödüller

Mısır'da kurulu Kahire karikatür sitesi Cairocature tarafından bu yıl ilki düzenlenen uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı.
1999'da Nobel Kimya dalı ödülünü kazanan Mısırlı bilim insanı Ahmed Zewail konulu Portre karikatür dalında Fas'tan Abdellatif Elayyady Birincilik, Portekiz'den Pedro Silva İkincilik, Peru'den Omar Zevallos Üçüncülük ödüllerini kazandılar. Portekiz'den Antonio Santos ile Fas'tan Mohamed Ajeg'in çalışmaları ise Portre karikatür dalında Mansiyon ödülüne değer görüldü.
"Yabancı" + "Serbest" konulu diğer dalda Birincilik ödülünü Türkiye'den Orhan Öztürk kazandı (Üstte). İkincilik ödülüne Polonya'dan Izabela Kowalska-Wieczorek'in eseri değer bulunurken, iki adet olarak verilen Üçüncülük ödülü Sırbistan'dan Milenko Kosanoviç ile yine Türkiye'den Hicabi Demirci'nin (Aşağıda) oldu. Bu dalda Mansiyon ödülü kazanan sanatçılar ise Oleksy Kustovsky (Ukrayna), Jitet Koestana (Endonezya) ve Valentin Druzhinin (Rusya).
Genç çizerlerden dereceye giren isimler de şöyle sıralandı: Omar Ahmed, Farida Mahmoud, Norhan Abd El Rahman.
Yarışmaya karikatür yollayan tüm katılımcılar listesi için tıklayınız.
Samira Saeed yönetimindeki etkinliğin jürisinde Raed Khalil (Suriye), Julian Pena-pai (Romanya), Walter Toscano (Peru), Mohammed Shennawi (Mısır), Mohamed Tawfik (Mısır) ve Wesam Khalil (Mısır) görev yaptılar.
Onursal nitelikli ödülleri kazananlar ile seçilenlere etkinliğin PDF albümü gönderilecek.
Kazanan diğer eserler için bkz. kaynak.

Hiç yorum yok: