16.8.18

58. Uluslararası Knokke-Heist Altın Şapka Karikatür Festivali 2018, Belçika

58. Uluslararası Knokke-Heist Altın Şapka Karikatür Festivali 2018, Belçika
Yarışmacılar 18 yaşın üzerinde olmalıdır.
Tanım: Karikatür, mizahi bir resimdir. Ünlü bir kişinin portresi olabileceği gibi, gerçek bir durumun parodisi ya da salt komik bir durumun tasviri dahi olabilir. Tek bir sahneden, tek bir imgeden oluşabileceği gibi birkaç aşamalı bir bant karikatür halinde de çizilebilir. Canlandırma (animasyon) çalışmalar kabul edilmeyecektir.
Konu: Serbest.
Sayı: En çok 5 eser. Siyah-beyaz veya renkli. Eserler dijital tekniklerle üretilmiş de olabilir. Karikatürler yazısız, hiç ödül almamış ve Belçika’da sergilenmemiş olmalı, katlanmadan yollanmalıdır. Camlı, çerçeveli, paspartulu eserler yarışmaya kabul edilmez.
Telif hakkı: Katılımcılar, eserlerinin etkinliği tanıtım amaçlı (albüm, poster, takvim, vb) kullanımına izin vermiş sayılır.
Tüm katılan eserler, düzenleyen kuruluşun mülkiyetine geçer.
Özgünlük ve Sorumluluk: Eserlerin orijinal fikir sorumluluğu çizerine aittir. Olası kopya ve çalıntı iddialarının muhatabı çizerin kendisidir.
Katılım:
a. Orijital karikatür gönderimi: Yarışma sitesindeki katılım formu mutlaka doldurulup elektronik olarak yollanmalı; ayrıca çıktısı alınarak eser(ler)le birlikte postalanmalıdır.
Boyut: En az 21 x 30 (A4), en fazla 30 x 42 cm (A3). (Kenarlarda sergi paspartusuna uygunluk için 2 cm. boşluk bırakılabilir.) Her eserin arka yüzünde sanatçı soyadı (NAAM), adı (FOORNAAM) ve adresi (ADDRESS) bulunmalı.
b. Dijital karikatür gönderimi: Dijital eser katılımı için, yarışma sitesindeki katılım formu mutlaka doldurulup eser dosyaları eklenmelidir. Dosyalar en az 2480 x 3500 piksel (A4, 300 dpi çözünürlük) ve JPG, JPEG, EPS, PSD, PDF veya TIF formatta olmalıdır. Her dosya en fazla 5 MB olabilir.
Seçilen eserler sergi için paspartu edilecektir.
Ödüller: 5000; 2000; 1000 Avro. Ödül töreni için uçakla ulaşım + (bir gece) konaklama karşılanıyor.
Sergiyi izleyenlerin oylarıyla belirlenen (ancak ertesi yıl takdim edilen) Halk Ödülü 500 Avro.
Nakit ödüllerden yasal kesinti yapılır.
Albüm: Seçilenlere albüm yollanıyor.
Son katılma: 31.12.2018
Adres: Cultural centre Knokke-Heist vzw
Maxim Willemspad 1 , 8300 Knokke-Heist BELGIUM
Tel: +32 50 63 04 30
cartoonfestival@knokke-heist.be
www.cartoonfestival.be.
Kaynak: caricaturque.

Hiç yorum yok: