17.11.17

Çizerlerimize dünya yarışmalarından uluslararası ödüller

* Güney Kore'de yapılan 6. Sejong Uluslararası Karikatür Yarışması 2017'de Türkiye'den Halit Kurtulmuş Aytoslu'ya İkincilik Ödülü verildi.
* Belçika'da bu yıl "Tarım" ve "İnsan Hakları" konularında düzenlenen Olen Uluslararası Karikatür Yarışması'nda Türkiye'den Musa Gümüş, Dördüncülük (Mürekkep Hokkası) Ödülü kazandı.
* Bulgaristan'ın Plovdiv (Filibe) şehrinde bu yıl "Zenginlik ve Hayırseverlik" konusunda yapılan 9. Uluslararası Karikatür Ustaları Bienali sonuçlandı. 36 ülkeden 97 çizerin 260 eser yolladığı etkinlikte Bronz Kalem ile ödüllendirilen 5 Karikatür Ustası yanısıra ödüle aday seçilen (finalist) 14 çizer de Diploma ile onurlandırıldı. Diploma verilen çizerler arasında Türkiye'den Erdoğan Başol ve Kaan Saatçi ile Kıbrıs'tan Hüseyin Çakmak (Yukarıda) yer aldılar.
* Yunanistan'ın Ymittos kentinde bu yıl "Güldürün bizi, şenlendirin hepimizi" başlığıyla düzenlenen e-katılımlı uluslararası karikatür sergisinde ödüller açıklandı.
Çin'den Yang Lijie Birincilik, Karadağ'dan Darko Drljevic İkincilik, İran'dan Razmhosseini Mohammad Saleh Üçüncülük, Sırbistan'dan Goran Celicanin Dördüncülük ve Romanya'dan Liviu Stanila Beşincilik Ödülü'nü kazandılar.
Övgüye Değer bulunan çizerler ise Türkiye'den Seyit Saatçi (Aşağıda) ile birlikte şöyle sıralandı: Ridha (Almanya), Jiri Srna (Çekya), Soter (Yunanistan), Xiaoqiang Hou (Çin), Valeriu Kurtu (Almanya), Ehsan Ganji (İran), Slava Kazanevskyi (Ukrayna), Marzabad Jalal Pirmarzabad (İran), Shen Hong Li (Çin).
İlk yayın: 11.11.2017 19:45.
Güncelleme: 17.11.2017 23:15.

Hiç yorum yok: