18.10.17

6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması 2017 Ödül Töreni Yapıldı

6. ULUSLARARASI ZEYTİN KARİKATÜRLERİ YARIŞMASI 2017
ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI
6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması ve Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri 2017 ödül töreni Zeytinlik köyünde gerçekleştirildi. Ödül kazananlara ödülleri, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından verildi.
(18 Ekim 2017 – Girne) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen, 62 ülkeden 300 çizerin 790 eser ile katıldığı, 6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması ve Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri 2017 ödül töreni, 16. Zeytin Festivali kapsamında, Zeytinlik köyünde gerçekleştirildi.
6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması 2017 ve Altın Zeytin Mizah Hizmet Ödülleri 2017 ödül törenine Toso Borkovic (Sırbistan), Mikhail Zlatkovsky (Rusya), Doru Axinte (Romanya), Güner Pir, Necmi Astam, Memduh Ener (Kuzey Kıbrıs), Halit Kurtulmuş Aytoslu (Türkiye), Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Zygmunt Zaradkiewicz (Polonya), Saeed Sadeghi, Amir Beigzadeh Nonakaran, Narges Javanmajidi (İran), Miroslav Jakovljev (Sırbistan) isimli çizerler katıldı.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’na 62 ülkeden 300 çizerin 790 eser ile katıldığını belirterek, Dünya çizerlerinin yarışmaya olan ilgisinin çok yüksek olduğunu belirtti. Nidai Güngördü konuşmasında ayrıca, Dünya karikatür otoritelerinin etkinlikten övgüyle bahsettiklerini belirtti.
Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini vurgulayan Nidai Güngördü, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.
6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda dereceye giren çizerlere ödülleri Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün yanısıra, festivale konuk olarak katılan belediye başkanları, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra ve Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması düzenleme komitesi üyeleri tarafından verildi.
6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması 2017 ödül töreni nedeniyle 3 gün süre ile Kıbrıs’ta ağırlanan konuk çizerler, 16. Zeytin Festivali açılış kortejine katılmanın yanısıra, Zeytinlik köyünde yer alan 6. Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdiler.
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU

Hiç yorum yok: