15.5.17

Çizerlerimizin yeni uluslararası başarıları

* Bu yıl Belçika'nın Peer şehrinde, kentin kuruluşunun 650. yıldönümü dolayısıyla, ora doğumlu ressam Pieter Brueghel adına düzenlenen "Günümüzde Bruegel" konulu karikatür yarışması sonuçlandı. Geleneksel posta ile veya elektronik yoldan katılımın kabul edildiği etkinliğe 55 ülkeden 260 çizerin gönderdiği 573 eserden jürinin seçtiği 150 karikatür 7 Mayıs'tan itibaren kentin Markt 7 adresindeki Blauwe Kiel binasında izlenime sunuldu. 31 Temmuz'a kadar ücretsiz ziyarete açık kalacak sergide Türkiye'den katılan Faruk İnan, Eray Özbek, Mehmet Zeber ve Yüksel Cengiz'in (Yukarıda) çalışmaları yer alıyor. İlk iki çizerimizin işleri sergi albümünde de yayınlanacak (Kaynak).
* Yüksel Cengiz, Romanya'daki "Mihai Eminescu" konulu Uluslararası Portre Festivali 2017'de 9 diğer sanatçıyla birlikte Festival Büyük Ödülü kazandı (Altta).
* 67 ülkeden 1969 eserin yollandığı Romanya'daki serbest konulu 11. HumoDeva Uluslararası Karikatür Yarışması'nda 340 sanatçının 1355 karikatürü seçilerek yarışma sitesinde yayınlandı. Jüri değerlendirmesi sonucunda ödül kazananlar arasında Türkiye'den üç çizer yer aldı: Halit Kurtulmuş, Oğuz Gürel ve Kürşat Zaman'ın işleri Özel Onur Diploması ile değerlendirildi (Sırasıyla aşağıda). Tüm kazanan isimler için bkz: caricaturque. Ayrıca, düzenleyen kuruluşun hazırladığı karikatürlü takvim için tıklayınız.
*

Hiç yorum yok: