26.10.16

Zeytin Karikatürleri Sergisi Bulgaristan’da Açıldı

ÖDÜLLÜ ZEYTİN KARİKATÜRLERİ SERGİSİ 2007 – 2016 BULGARİSTAN’DA AÇILDI
(26 Ekim 2016 – Lefkoşa) Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği (FECO – CYPRUS) tarafından 6 yıldır geleneksel olarak düzenlenen, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda ödül kazanan karikatürler, Bulgaristan’ın Gabrovo şehrindeki, Dünya’nın en önemli karikatür ve mizah kurumlarından biri olan “Uluslararası Mizah ve Hiciv Müzesi”nde sergileniyor.
“Ödüllü Zeytin Karikatürleri 2007 – 2016 Misafir Sergisi” isimli etkinlik, 6 Ekim 2016 tarihinde onurlandırıcı bir tören ile başladı. Açılış töreninde, Gabrovo Liana Dans Okulu öğrencilerinin çağdaş bale dans gösterisi ile Bulgar Halk Dansları sergilenirken; Gabrovo Çocuklar Korosu’nun bir gösterisi yer aldı.
Açılış töreninde ayrıca, “Uluslararası Mizah ve Hiciv Müzesi” Müdüresi Margarita Dorovska ile FECO – BULGARIA Başkanı ve karikatürcü Ivailo Tsvetkov sergi hakkında birer konuşma yaptılar. Serginin açılışına kalabalık izleyici grubu ile Bulgaristan’ın çeşitli şehirlerinde yaşayan Dünya’ca ünlü karikatür sanatçıları katıldı.
Toplam 100 karikatürün yer aldığı, “Ödüllü Zeytin Karikatürleri 2007 – 2016 Misafir Sergisi”nin Kasım ayı sonuna kadar açık kalacağı öğrenildi.
KIBRIS TÜRK KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ
YÖNETİM KURULU
 

Hiç yorum yok: