22.5.16

Çizerlerimize uluslararası ödüller

* Bu yıl 12.si "Teröre karşı sanat" konusunda düzenlenen Uluslararası Suriye Karikatür Yarışması'nda kazananlar açıklandı. E-katılımlı yapılan etkinlikte Türkiye'den karikatürist Hicabi Demirci Üçüncülük Ödülü'nü Portekiz'den katılan çizer Antonio Santos ile paylaştı (Yukarıda). Yarışmada tüm kazanan eserler için bkz. raedcartoon.
* Hollanda'da düzenlenen "Roosevelt ve Dört Hürriyet" konulu 19. Uluslararası Dutchcartoon 2016 karikatür yarışmasının sonuçları belli oldu. Etkinliğe 55 ülkeden 1741 karikatür gönderildi. Birincilik Ödülü'ne İran'dan Mahmood Azadnia'nın çalışması değer görüldü. İkincilik Hollanda'dan Ruben Oppenheimer'in, Üçüncülük Ödülü ise Romanyalı sanatçı Cristian Topan'ın oldu. Yarışmanın on ödülünden ikisi, daha önce duyurulduğu üzere, Türkiye'den katılan çizerlere verildi: Kaan Saatçi'nin karikatürü etkinliği düzenleyen kuruluş Dutchcartoon'un özel Lale Ödülü'nü, Musa Gümüş'ün eseri de Özel Mansiyon kazandı. Sergi açılışı ve ödül töreni 20 Mayıs'ta Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapıldı.
* Belçika'da bu yıl 55.si düzenlenen Knokke-Heist Uluslararası Altın Şapka Karikatür Yarışması'nda Türkiye'den katılan çizer Engin Selçuk İkincilik Ödülü (Gümüş Şapka) kazandı. Tüm kazanan eserler için bkz. Knokke-Heist.

1 yorum:

Oğuz gürel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.