8.10.14

Çizerlerimize yeni uluslararası ödüller

* Fransa’da Brugairolles Mizahi Portre ve Karikatür Festivali kapsamında bu yıl “Şarap ve Mizah” konusunda düzenlenen karikatür yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada Birincilik Ödülü’nü Türkiye’den katılan karikatürcü Recep Özcan kazandı. 20 ülkeden 125'i aşkın eserin yollandığı etkinlikte tüm kazananlar şöyle sıralandı:
1. Recep Özcan - Türkiye (Yukarıda)
2. V. Mohylnyy (Ukrayna)
3. M. Eshonkulov ( Özbekistan )
4. Valentin Georgiev (Bulgaristan)
5. V. Kazanevsky (Ukrayna).
Tüm kazanan karikatürler festival sayfasında görülebilir: fb.
* Slovakya'da Hlohovec Kişisel Ex Libris Derneği, Hlohovec TV ve Hlohovec Vatan Müzesi işbirliğinde düzenlenen 10. Uluslararası Hlohovec Bienali Karikatür Yarışması 2014 sonuçlandı. "Para" ve "Serbest" konulu olmak üzere her bölümde en az ikişer eser istenen klasik katılımlı etkinlikte Romanya'dan Doru Axinte Birincilik Ödülü'nü kazanırken üç adet Onur Mansiyonu'ndan birincisi Türkiye'den katılan karikatürcü Musa Gümüş'e verildi. Tüm kazananlar için bkz: cartooncenter.
* Polonya'da bu yıl 12.si yapılan "Balık" konulu Uluslararası Karpik (Sazan) Karikatür Yarışması ödülleri açıklandı. Yirmiye yakın ödülün dağıtıldığı etkinlikte Büyük Ödül Polonya'dan Zbigniew Woźniak'ın olurken Türkiye'den yine Musa Gümüş'ün çalışması Onur Ödülü (Diploma) ile değerlendirildi. Yerli - yabancı katılımcı ve eser sayısına ulaşamadığımız yarışmada ödüllerin çoğunun Leh çizerlere verilmesi sosyal medyada tepkiye yol açtı. Ayrıntılar için bkz: caricaturque.
* Arjantin'de bu yıl bir kez daha "Tango" konulu olarak düzenlenen 19. Uluslararası Diogenes Taborda Sergisi ödüllerini kazananlar belli oldu. Etkinlikte Büyük Ödül'ü Brezilyalı sanatçı Ulisses José de Araujo kazanırken Türkiye'den çizer Oktay Bingöl'ün bir çalışması İllüstrasyon dalında Mansiyon ödülüyle değerlendirildi. Tüm kazananlar ve katılanlar için bkz: museodiogenestaborda.

1 yorum:

MURAT GÖK dedi ki...

Tebrik ediyorum .Yeni işler,farklı isimler görmek çok sevindirici ,inşallah ülkemiz de düzenlenen (bir kaçı istisna) karikatür yarışmalarındaki isim ödülcülüğü sona erer..saygılar..