12.6.14

5. Uluslararası Turizm Karikatürleri 2013 albümü yayınlandı

5. Uluslararası Turizm Karikatürleri 2013 Yarışması'nda finale seçilen ve kazanan eserleri kapsayan karikatür albümü yayınlandı. 22.8 x 22.8 sm. ölçülerindeki bu renkli katalog toplam 152 sayfa. Tarayıcı arızası yüzünden tanıtımı bir ay gecikti maalesef.
Olumsuz örneklerle çok karşılaşanlar, bu albümün hazırlanışındaki özeni hemen farkedeceklerdir. Sanatçı listesinin soyadı sırasında verilmesi mesela. Jürinin albüme katkısı olarak Mehmet Kahraman'ın fırçasından toplu halde jüri çizimi aynı şekilde.
Açıkçası, yaldızlı düğün davetiyesi ya da nikah şekeri kutusu tasarlayan amatör grafikçi üslubuyla değil (o amaca o tasarım elbette uymalıdır, gerekçeleri de vardır, saygı duyulur), karikatür albümü tasarladığının bilincinde bir yaklaşımla yapılmış bir katalog bu. Böyle bir albümün kapağı içeriğine hiç göndermesiz olamaz elbette (karikatür en müthiş görsel nimettir çünkü): fotoğrafladıkları sıska yerlilerin karşısında birer şişman sosis kümesi gibi duran turistleri işleyen Mansiyon ödüllü Provijn Stefaan karikatürü de albümün kapağında neşeyle yerini almış nitekim.
Hiç mi kusur yok, bakan görür tabii: ille de bir eksik arıyorsanız, seçilen eserlerin yanında belirtilen 2013 yılının, ödüllü eserlerin açıklamasında ihmal edildiğini söyleyebilirsiniz. Fakat bu genel karikatür albümü tasarım konsepti içinde pekala ihmal edilebilir bir teferruattır bence.
Gayet iyi yönetilen, jüri seçiminden değerlendirme ve ödüllendirme aşamasına kadar hatasız, şaibesiz yürüdüğü yurtdışından aldığı olumlu yorumlardan da anlaşılan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın düzenleme komitesini kutluyor, bu klas albümü bana ulaştırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.
Not: Bu albümü de tıpkı önceki edisyon albümleri gibi internetten izlemek mümkün; tıklayınız.

Hiç yorum yok: