17.4.14

20. Uluslararası Ankara Karikatür Festivali 2014 etkinlikleri yarın başlıyor

BASIN DUYURUSU
20. Uluslararası Ankara Karikatür Festivali 18-20 Nisan 2014 tarihlerinde bu yıl 85’inci kez kutlanacak 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri içinde Ankara’da yapılacaktır.
Festivalde çocukların çizdikleri karikatürlerden ve çocuklar için çizilmiş karikatürlerden oluşan karikatür sergileri açılacak, çocuklar için karikatür çizim atölyeleri, work-shoplar düzenlenecek ve çizgi film gösterileri yapılacaktır. Festival sırasında açılan sergiler onbeş gün sürecektir. Festival etkinlikleri 2014 yılının sonuna kadar da yurtiçi ve yurtdışında çeşitli kentlerde yinelenecektir.
Festival sırasında açılacak 10.Uluslararası 7-77 Karikatür Yarışması sergisi, 12.Ulusal 7-17 Karikatür Yarışma sergisi, Marlene Pohle (Almanya), Stephen Mumberson (İngiltere), Kiyarash Zandı (İran), Studyo Andromeda (İtalya), Tan Oral, Muhammet Şengöz karikatür sergileri festival süresince Ankara’da çeşitli galerilerde açık kalacaktır.
Festival sırasında ödüllü, 7-17 yaş grubu çocuklarına açık, karikatür ustalarıyla birlikte karikatür çizimi, Uluslararası Work-Shop yapılacak. Uluslararası Work-Shop’un bu yılki konusu ‘Evren ve Biz’ olacak.
Festival etkinlikleri arasında yer alan çizgi film gösterileri kapsamında açıklamalı İran çizgi filmleri gösterilecek.
Etkinlikler, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlügü Sergi Salonu, Türk İngiliz Kültür Derneği Sergi ve Toplantı Salonu, Umag Sanat Galerisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak.
FECO (Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu) Genel Başkanı Yardımcısı Marlene Pohle (Almanya), Stephen Mumberson (İngiltere), Assunta Toti Buratti (İtalya), Erdoğan Karayel (Almanya), Kiyarash Zandi (İran), Tan Oral, Muhammet Şengöz, Nehir Yüksel (7-17 ödülü), Oleksy Kustovsky (7-77 ödülü, Ukrayna) gibi yabancı karikatür ustaları, ülkemizin karikatür ustaları ve Ankara'lı karikatürcüler, bilim adamları, medya çalışanları sergi açılış törenleri sırasında bulunacaklar, work-shop ve diğer etkinliklere katılacaklar.

Hiç yorum yok: