28.1.14

İnternet önkatılımlı 13. Uluslararası George Van Raemdonck Karikatür Yarışması, Belçika

İnternet önkatılımlı Uluslararası George Van Raemdonck Yarışması, Boechout 2014, Belçika
Konu (Subject): Yapay, Suni, Taklit, Çakma (Sanatta taklit ve kopya, kalp pili, takma diş, yiyecek içeceğe katılan aromalar, implantlar, silikonlar, protezler... Günlük yaşam gittikçe sanallaşıyor: siberseks, sanal ortamda kurulan dostluklar, yapay ışık, cimnastik bisikleti, sentetik çim sahalar, naylon çiçekler, yapay yılbaşı ağaçları, suni kumsallar, yapay adacıklar, yapay zeka... belki de hamburger bile çevre kirlenmesinden etkilenen sığır etinden değil de kök hücreden üretilecek, kimbilir...) (ARTificial).
Eserlerin dijital formatta (önkatılım için: JPEG format, yüksek çözünürlük, her dosya en fazla 1 MB) eklenip yollanacağı katılım (formu) adresi .
Bilgisayar olanağı bulunmayan çizerlerin doğrudan orijinal göndermesi kabul edilecektir; yarışma adresi bu yazının sonundadır.
Sayı: En fazla 10 adet karikatür. Son katılım tarihine kadar ödül kazanmamış olmalı.
İnternetten önkatılımla yollanan eserlerden seçilen 100-150 karikatür, sanatçıya bildirilerek belli bir süre içinde (31 Temmuz'a kadar) orijinal(ler)in ulaştırılması istenecek: DIN A4 (210x297mm), kaliteli kalınca kağıt, paspartusuz, katlanmamış! Sanatçı adı, soyadı, adresi, elmek, tel no, doğum tarihi, kategori, eser adı veya numarası (first name, last name, complete address, e-mail address, phone number, birth date of the author, the category, the title / number of the work) her eserin arka yüzüne yazılmalıdır. Bu eserlerin hepsi sergilenecek ve ödüllendirme yapılarak albümde yayınlanacaktır.
Teknik: Serbest. Altyazısız, başlıksız. SB veya renkli. Dijital ürünler de baskı no 1/1 diye numaralanmak ve arka yüzü imzalanmak şartıyla kabul edilecek, fakat yarışma sonrası geri gönderilmeyecektir. Foto veya kopiler yarışmaya alınmaz.
Jüri: 23 Ağustos.
Sonuçlar 30 Eylül'den sonra yarışma sitesinde duyurulur. Kazananlara önceden haber verilir.
Sergi açılışı ve ödül töreni: 3 Ekim 2014: Theater Boechout Vooruit, St.-Bavoplein 17, Boechout.
26 Ekim'deki sergi bitiminden sonra orijinal eserler, ödül kazananlar hariç, sanatçılara yarışma albümü eşliğinde geri gönderilecektir. Ödül kazanan eserler, düzenleyen kuruluşun mülkiyetine geçer, geri verilmez.
Seçilen eserler, düzenleyen kuruluş tarafından bu etkinliğin tanıtımı amacıyla kullanılabilir. Ödül kazananlar dışındaki eserlerin tüm telif hakları, çizerlerine aittir.
Ödüller: İlk 5 dereceye sırasıyla 1500, 750, 500, 250, 150 Avro. Ayrıca özel ödüller.
Yarışmaya son katılım: 15 Haziran 2014 (3 Haziran'da SÜRE UZATILDI:) 25 HAZİRAN 2014
Seçilen eserlerin orijinallerinin veya dijital baskılarının yollanacağı yarışma adresi:
Culturele dienst gemeente BOECHOUT
George van Raemdonck Kartoenale
Jef van Hoofplein 20
B2530 Boechout, Belgium
Ek bilgi:
Ronald Vanoystaeyen (iha@yucom.be – Tel: 32.(0)3.455.58.44)
Cultuur Dienst Boechout (cultuur@boechout.be Tel:32.(0)3.460.06.84)
Çeşitli dillerde şartname, katılım, ek bilgi için yarışma sitesi: http://www.iha.be.

Hiç yorum yok: