16.1.14

Ahmet Öztürklevent Karikatür Sergisi Schneidertempel Sanat Merkezi'nde açılıyor

Ahmet Öztürklevent Karikatür Sergisi
23 Ocak - 09 Şubat 2014
Schneidertempel Sanat Merkezi, 23 Ocak-09 Şubat tarihlerinde Ahmet Öztürklevent Karikatür Sergisine ev sahipliği yapacak. Mimar-Çizerlerden olan Öztürklevent, ilk karikatürü ile 1979 yılında Vatan Gazetesi tarafından açılan Ulusal Karikatür Yarışmasında Karikatürcüler Derneği Özel ödülünü aldı. Bu tarihten itibaren çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmada çizimleri ödüllere değer bulunan Ahmet Öztürklevent’in karikatür dünyasının önemli yarışmalarından, binin üzerinde çizerin katıldığı Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasında iki birinciliği,Yunus Nadi Karikatür Ödülü ve Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışmasında Büyük Ödülü bulunmaktadır.
Sergide sanatçının farklı dönemlerine ait 65 adet karikatür yer alacak. Yazısız karikatürleri ile tanınan sanatçı mizah ve karikatür anlayışını şöyle tanımlıyor: “Türkiye çelişkilerle dolu bir ülke, o yüzden de çok iddialı çizerleri var. Mizah bana sanki dördüncü boyut, mucizevi bir şey gibi gelir. Karikatür de mizahtan beslendiğinden aynı tanım onun için de geçerli. Karikatürde öncelikle derin bir hicvetme duygusu olmalı. Mesajını dolambaçlı yollara sapmadan, net olarak ve aniden anlatmalı, sersemletmeli, şoke etmeli.”
Sergi 9 Şubata kadar açık kalacak.
Yer: Schneidertempel Sanat Merkezi
Bankalar Cad. Felek Sk. No:1 Karaköy
0 212 249 01 50 / www.schneidertempel.com
Açılış/kokteyl: 23 Ocak Perşembe, saat 18:00-20:00
Schneidertempel Sanat Merkezi, hafta içi hergün 10:30 -17:00, Pazar 12:00-16:00 arası ziyarete açıktır. Cumartesi günleri kapalıdır.

Hiç yorum yok: