11.7.13

1. Otobüs konulu Küresel Karikatür Yarışması 2013, Belçika

1. Otobüs konulu Küresel Karikatür Yarışması 2013, Belçika
KOŞULLAR
1.Katılımcı: 18 yaş ve üzeri tüm katılımcılara açık bir yarışma. Yarışmaya katılım bedeli yoktur. Nakit ödüller vergiye tabidir.
2.Tanım: Karikatür, mizahi bir resimdir. Ünlü bir kişinin portresi olabileceği gibi, gerçek bir durumun parodisi ya da salt komik bir durumun tasviri dahi olabilir. Tek bir sahneden, tek bir imgeden oluşabileceği gibi birkaç aşamalı bir bant karikatür halinde de çizilebilir. Karikatür durağan (statik) çizgi olarak üretildiği gibi, hareketli, yani bilgisayarda canlandırma (animasyon) da olabilir.
Karikatürlerde yazı kullanılabilir, ancak bu İngilizce dilinde olmalıdır.
3.Konu (Theme): Otobüs / Otobüsle Şehirlerarası Seyahat (BUS & COACH MOBILITY)
4.Katılım: Siyah-beyaz veya renkli. En çok 5 orijinal eser. Karikatürler yazısız, hiç ödül almamış ve sergilenmemiş olmalıdır. Yarışma sitesindeki PARTICIPATE bölümünden eser(ler) yollanmalıdır.
5.Katılım Formu (Registration Form): Katılım formu, doğum tarihi örneğin 31.12.1985 şeklinde, mutlaka doldurularak imzalanmalıdır. Her eserin arka yüzünde katılımcının soyadı ve adı (last name, first name) yazılı olmalıdır.
6.Yayın Hakkı: Katılımcı, eserinin etkinlik tanıtımı amacıyla basılı ve görsel ortamda kullanılmasına izin vermiş sayılır.
7.Jüri: Uluslararası jüri eserleri değerlendirecek ve ödülleri verecektir. Çok açık bulduğu eserleri yarışma dışı tutabilir.
8.Yarışmanın sunuluşu: Kabul edilen eserler yarışma sitesinin GALLERY bölümünde sergilenecektir.
9.Mülkiyet hakkı: Tüm katılan eserler düzenleyen kuruluşun mülkiyetine geçer.
10.Albüm: Olanaklar çerçevesinde hazırlanacak albüm, seçilen eser sahiplerine yollanacaktır.
Ödüller: Kazanan işlerden bir tanesi yeni bir otobüsün üzerinde resmedilmek üzere 5 adet nakit ödül: Birincilik 500 Avro, vb.
Son katılma: 01 Eylül 2013
WEB: http://globalmobilitycartooncontest.com/en/conditions
Not: Katılım ilk aşamada elektronik formun doldurulması ile gerçekleşecek. Fakat eserin yüklenmesi (upload) aşamasından sonra eserin orijinalini de geleneksel postayla göndermek gerekip gerekmediğini bilemiyorum: Ancak ikinci sayfaya geçildiğinde açıklık kazanacaktır bu durum!

Hiç yorum yok: