27.6.13

I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi kapsamında Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü hazırlanacak

Karikatür Sanatçılarına Çağrı:
“EKRAN KUŞAĞI” ÇOCUKLARI İÇİN KARİKATÜR SANATIYLA MEDYAYI YORUMLAR MISINIZ?
 Sergi ve albümde her sanatçının daha önce yayımlanmamış 1’er adet çocuk ve medya konulu karikatürü yer alacak
 Karikatürlerin sergisi açılacak ve albümü yayınlanacak
 Karikatürlerin son teslim tarihi 25 Eylül 2013
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iş birliğinde, Prof. Dr. Halûk Yavuzer’in Kongre Başkanlığı’nda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayelerinde 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi kapsamında Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü hazırlanacak.
Çocuk ve medya ilişkisi çerçevesinde çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmaya yönelik karikatür sanatı örneklerinin ortaya konması amacıyla düzenlenecek sergi ve albüme karikatür sanatçıları ürünlerini gönderebilecek.
Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü’nde her sanatçının daha önce yayımlanmamış 1’er adet karikatürüne yer verilecek. Gönderilecek çalışmalarda renk sınırlaması yok. Karikatürler sergi için 50*50 cm, albüm ise 18*18 boyutlarında basılacak. Karikatür sanatçıları eserleri ile birlikte birer çocukluk ve yetişkinlik fotoğrafı yanından çocukluklarını anlatacakları 150 kelimelik özgün biyografik öykülerini de gönderecek. Karikatürler orijinal olarak, yüksek çözünürlükte elektronik ortamda ya da CD’ye yüklenmiş olarak gönderebilecek. Karikatürlerin son teslim tarihi 25 Eylül 2013.
Karikatürler Çocuk ve Medya Hareketi ile Kongre’nin www.cocukvemedyakongresi.org portalına da yansıtılacak. Çocuk ve Medya Karikatürleri Sergisi 14-15 Kasım 2013 tarihinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılacak ve eş zamanlı olarak albümü de basılmış olacak. Sergi ve albümde yer alacak karikatürler için telif ücreti ödenecek.
Çocuk ve Medya Karikatür Sergisi ve Albümü’nün Seçici Kurul şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Davut Dursun ( RTÜK Başkanı ), Prof. Dr. Halûk Yavuzer ( Kongre Başkanı ), Murat Karakaya ( BYEGM Genel Müdürü ), Mustafa Ruhi Şirin ( Çocuk Vakfı Başkanı ), Osman Kehri ( Ressam, Çocuk Kitabı Çizeri ), Yrd. Doç. Dr. Şahin Oruç ( Eğitimbilimci ), Yurdagün Göker ( Karikatürist ).
İLETİŞİM
BYEGM
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü
Ceyhun Atıf Kansu Cd. No: 122
Balgat-Ankara
0 312 583 63 70
www.byegm.gov.tr
cocukmedya@byegm.gov.tr
ÇOCUK VAKFI
Zafer Sok. No:17
Nişantaşı-İstanbul
34371
0 212 240 2383 – 240 41 96
www.cocukvakfi.org.tr
bilgi@cocukvakfi.org.tr
RTÜK
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu
Üniversiteler Mh. 1597 Cd. No:13
ANKARA
0 312 266 20 03
www.rtuk.org.tr
ikedairesi@rtuk.org.tr
www.cocukvemedyakongresi.org
info@cocukvemedyakongresi.org
www.cocukvemedyahareketi.org
info@cocukvemedyahareketi.org
www.facebook.com/cocukvemedyahareketi
www.twitter.com/cocukvemedya
Ayrıca bkz:
http://www.cocukvemedyahareketi.org/Files/pdf/kongre/karikatur_sergisi_albumu_on_bilgi_notu.pdf.

Hiç yorum yok: