21.4.13

“İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” Konulu Karikatür Yarışması 2013, İstanbul - TÜRKİYE

Konu: İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği
• Bu yılki konusu “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” olan karikatür yarışması TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Petrol-İş Sendikası ve Deri-İş Sendikası tarafından düzenlenmektedir.
• Yarışma tüm profesyonel ve amatör karikatüristlere açıktır.
• Seçiciler kurulu; Karikatüristler Behiç Ak, Musa Kart ile Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Deri-İş Sendikası ve Petrol-İş Sendikası temsilcilerinden oluşmaktadır.
• Ödül töreni 1 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’da yapılacaktır. Etkinlik yeri ilerleyen zamanda bildirilecektir.
Genel Kurallar ve Katılım Koşulları
1. Yarışma “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” konuludur.
2. Konu ile ilgili karikatürler, Türkiye’de tüm iş kollarında gerçekleşen iş kazaları, alınması gereken önlemler, bu konuda yapılan yanlışlar vb. konularda olacaktır.
3. Yarışmaya katılım karikatür çizip katılmak isteyen herkese serbesttir. Her profesyonel ve amatör karikatürist bu yarışmaya katılabilir.
4. Yarışmaya orijinal karikatürle katılınmalıdır. Fotoğraf, fotokopi vs. kabul edilmeyecektir. Bilgisayarla çizilmiş ve renklendirilmiş karikatürler de, katılımcının kendi el çizimi olması, kopyalanmış ürünler kullanılmaması koşulunda kabul edilecektir.
5. Katılımcılar yarışmaya en fazla 2 karikatür ile katılabilir.
6. Yarışmaya katılanlar karikatürlerini, www.kmo.org.tr adresinden ya da Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden elde edip dolduracakları katılım formu ile birlikte Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube - Caferağa Mah. Neşet Ömer Sok. No:20 adresine posta yoluyla ya da elden ulaştırabilirler.
CD ile yollanacak eserlerde, CD üzerinde ve CD’nin içine konduğu zarf üzerinde katılımcının adı, soyadı yazmalıdır. E-mail ile gönderilecek çalışmalar için gönderi adresi ise ercanzincir@kmo.org.tr’dir. E-mail konusuna karikatür yarışması yazılması gerekmektedir. Katılımcının beyan ettiği e-posta hesabından başka bir hesap ile yollanacak karikatürler ise kabul edilmeyecektir. Katılım formuna ulaşılamadığı durumda Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’ni arayabilirsiniz.
7. Posta / Kargo sırasında zarar görmüş karikatürlerden düzenleyici kurumlar sorumlu değildir. Yapıtların posta / kargo sırasında zarar görmemesi için (mukavva vb.) sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek gönderilmesi önerilir.
8. Gönderilen karikatürler Kimya Mühendisleri Odası arşivinde kalacaktır. Eserler ödül programını düzenleyen yayıncı kuruluşların hazırlayacağı ajanda, takvim, afiş, poster, albüm, katalog, kitap, slayt gösterisi, eğitim etkinliği ve web sitesinde eser sahibinin ismini açık olarak belirterek, kullanım hakkına eserin ait olduğu kişinin izni dahilinde eser sahibi ile birlikte sahip olacaktır. Eserlerin düzenleyici kuruluşlar dışında üçüncü şahıslarca, izinsiz kullanımı durumunda, sanatçı fikir ve sanat eserleri kanunundan doğan haklarını tek başına kullanabilir.
9. Katılımcılar katılım formunu imzalayarak yarışmaya katılabilir, imzasız form ile gönderilen karikatürler yarışmaya alınmayacaktır. Katılımcılar yarışma koşullarını kabul etmiş sayılırlar.
10. Yarışmada ödül kazanan ve dereceye giren karikatürlerden, ödül töreninin yapıldığı gün bir sergi düzenlenecektir.
11. Yarışmaya eserlerin son gönderim tarihi 11 Mayıs 2013’tür.
12. Jüri üyeleri ve yürütme kurulunda görev alan kimse yarışmaya katılamaz.
Seçici Kurul
Behiç Ak (Karikatürist)
Musa Kart (Karikatürist)
Cengiz Çakıcı (Petrol-İş Sendikası)
Engin ÇELİK (Deri-İş Sendikası)
Fahrettin Yılmaz (Kimya Mühendisleri Odası)
Onur Gökulu (Kimya Mühendisleri Odası)
Ödüller
Birinci: 2.000 TL ve birincilik plaketi
İkinci: 1500 TL ve başarı plaketi
Üçüncü: 1000 TL ve başarı plaketi
Mansiyon (4 Kişi): Başarı plaketi ve çizim seti.
Son Başvuru Tarihi: 11.05.2013
Eser Teslimi: Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube
Adres: Caferağa Mah. Neşet Ömer Sok. No: 20/2 Kadıköy-İSTANBUL
Tel: 0216 449 37 10-11-12
Cep: 0533 486 55 49
e-mail: ercanzincir@kmo.org.tr
Tüm koşullar ve katılım formu için bkz.

Hiç yorum yok: