24.3.13

Muğla Belediyesi Ulusal Karikatür Yarışması 2013, Türkiye

MUĞLA BELEDİYESİ ULUSAL KARİKATÜR YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
KATILIM KOŞULLARI:
• Yarışma ulusal ölçekte düzenlenmiş olup amatör, profesyonel tüm karikatürcülere açıktır. Yaş sınırlaması yoktur.
• Çizim tekniği serbest olup, çalışmalar renkli veya siyah-beyaz olabilecektir. Karikatürler dijital baskı olarak gönderilecekse orijinal imzalı ( ıslak imza ) olması gerekmektedir.
• Karikatür boyutları en az A4 ( 21 x 29.7 cm ) en fazla A3 ( 29.7 x 42 cm ) olmalı ve herhangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.
• Gönderilecek karikatürler daha önce hiçbir ulusal ve uluslararası yarışmada ödül almamış olmalıdır. Seçici kurulun aynı ya da benzer saydığı veya başka bir karikatürcüye ait olduğunu bildiği karikatürler değerlendirilmeyecektir. Her türlü olası tartışmalar, çalıntı ve benzer iddiaların sorumlusu katılımcı olacaktır.
• Yarışmacılar karikatürleriyle birlikte fotoğraflı kısa özgeçmişlerini, adres, telefon ve e-posta bilgilerini de göndermelidir.
• Yarışmacılar en fazla 3(üç) adet karikatür gönderebilirler.
• Her bir eserin arka yüzünde katılımcıların bilgileri yer almalıdır. Gönderici zarfında 6x9 cm’den küçük olmayan bir fotoğrafı ve kısa bir yaşamöyküsü bulunmalıdır. ( Ad, Soyad, Adres, Telefon, E-posta ). Bu bilgileri içermeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
• 10-18 yaş arası genç katılımcılar için özendirme ödülleri verilecektir. Genç katılımcıların başvurularına nüfus cüzdanı fotokopisi eklemeleri gerekmektedir.18 yaşından küçük yarışmacılar, yasal velilerinin şartları kabul ettiğine dair imzaları eklenecektir.
• Katılımcılar; eserlerini hasar görmeyecek şekilde, kesinlikle katlanmaması, şartnameye uygun olarak; adrese kargo, iadeli taahhütlü posta veya elden ulaştırmalıdır.
• Katılımcılar eserlerini yalnızca belirlenmiş olan adrese göndereceklerdir. Bu adrese gönderilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.
• Eserin gönderileceği zarfın üzerine ’’Muğla Belediyesi Karikatür Yarışması’’yazısı ile sanatçının adı ve soyadı, açık adresi yazılarak zarf, eserle birlikte, belirtilen adrese 13 Mayıs 2013 Pazartesi mesai bitimine kadar gönderilmelidir. Bu tarihten sonra gelen ve teslim alınmadan önce hasar görmüş çalışmalar yarışmaya alınmayacaktır.
• Yarışma sonuçları Haziran 2013’de açıklanacaktır.
• Ödüller Haziran 2013 Muğla Belediyesi’nin belirleyeceği bir tarihte hak sahiplerine verilecektir.
• Yarışma Jürisi’nin sergilenmeye değer bulduğu karikatürler, Muğla Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezleri'nde sergileneceklerdir.
• Muğla dışında oturan ve yarışmada ödül kazanan katılımcıların şahsına ait yol masrafları, otel ücretleri yarışma organizasyonu tarafından karşılanacaktır.
Ödül kazandığı halde törene katılamayanların ödülleri kendilerine gönderilecektir.
• 18 yaş altı ödül kazanan katılımcılarımızın yanında sadece anne yada babasının yol masrafları karşılanacaktır.
• Yol masrafları otobüs bileti üzerinden gidiş-dönüş olarak ibraz edilecektir.
• Katılımcılar ödül alsın veya almasın karikatürlerin her türlü kullanım haklarını MUĞLA BELEDİYESİ’ne devreder.
• Yarışmaya gönderilen karikatürler geri gönderilmeyecektir. Dereceye giren veya girmeyen karikatürler MUĞLA BELEDİYESİ tarafından kültürel amaçlı kullanılabilecek veya yayınlanabilecektir. Bu durumda yarışmaya katılanlara ücret ödenmeyeceklerdir. Yarışmacılar bu durumda hiçbir ücret talebinde bulunmayacaklardır.
• Seçici kurulun belirleyeceği karikatürler ilerde yayınlanacak albümde yer alacaktır. Albümde eseri yer alan karikatüristler, yarışmaya katılan sanatçılar, bu işle hobi olarak uğraşan kişilere kesinlikle telif ödenmeyecektir. Albümde eseri yer alanlara her hangi bir ücret ödenmeyecektir.
• Yarışmaya gönderilen karikatürler içerisinden jüri tarafından seçilen ve sergilenmeye değer görülen eserler MUĞLA BELEDİYESİ tarafından bir albümde toplanacaktır. Albümde karikatürü yayınlananlara telif ödenmeyecektir.
• Çalışmalarını yarışmaya gönderen tüm katılımcılar, karikatürcüler yukarıdaki koşulları kabul etmiş sayılır.
KAYIT FORMU
Doğum tarihi ve yeri doldurulmamış ve imzalanmamış başvuru formları dikkate alınmaz. Her bir karikatürün arkasında eser sahibinin soyadı ve adı yer almalıdır. Gönderici masrafları katılımcıya aittir.
KONU: Muğla'nın Kültür-Turizm, doğal ve tarihi güzellikleri.
AMAÇ:
Geçmişten günümüze karikatür en iyi anlatım yolu olmuştur. Karikatür yoluyla Muğla kentinin kültürel ve tarihsel dokusundan hareketle; kentin simgesi olmuş özgün evleri ve bacaları, ekonomiye büyük katkısı olan turizm ve doğal güzellikleriyle birlikte, Muğla güvercinlerinin ülkemizde tanınmasını sağlamak, Muğla kentinin daha büyük kitleler tarafından bilinmesine çizgiyle, mizahla yardımcı olmaktır.
SEÇİCİ KURUL:
Muhittin KÖROĞLU (Karikatürcü),
Şevket YALAZ (Karikatürcü),
Savaş ÜNLÜ (Mizah yazarı),
Mehmet SELÇUK (Karikatürcü - Karikatürcüler Der. Denizli Temsilcisi),
Abdülkadir USLU (Karikatürcü),
Sadettin ÖZBEK (Musander)
YARIŞMA DÜZENLEME KOMİTESİNİN MÜLKİYET HAKLARI
Yarışma için sunulan bütün eserler düzenleme komitesinin mülkiyeti haline gelir.
ÖDÜLLER:
Birinciye 5000,
İkinciye 3500,
Üçüncüye 2000 liradır.
Üç kişiye mansiyon ödül bedeli olarak 1000 lira verilecektir.
18 yaş altı kategoride yarışan 3(üç) kişiye 500’er lira verilecektir.
İLETİŞİM:
Muğla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Şeyh Mah. Belediye Sok. Merkez / MUĞLA
İletişim: 0 252 214 7519
ALO BELEDİYE: 444 48 01
http://www.mugla.bel.tr,
info@mugla.bel.tr

BAŞVURU FORMU:

ADI-SOYADI:
DOĞUM TARİHİ VE YERİ:
YAZIŞMA ADRESİ:

TELEFON:
KISA ÖZGEÇMİŞ:





İMZA

Hiç yorum yok: