3.3.13

Çin'de düzenlenen uluslararası FCW karikatür yarışmalarından çizerlerimize ödüller


ULUSLARARASI FCW KARİKATÜR YARIŞMALARINDA ÇİZERLERİMİZE ÖDÜLLER
* Çin’de yapılan ve sonuçları 3 yıl sonra açıklanan 8. 9. ve 10. Freecartoonsweb Uluslararası Karikatür Yarışmalarında Türkiye’den Aşkın Ayrancıoğlu, Atilla Atala ve Halit Kurtulmuş Aytoslu ödül kazandı.
* “Büyük Ödül”ünü 2011 yılında hayatını kaybeden Bulgar karikatürist Rumen Dragostinov’un kazandığı 8. Yarışmada (2009) Türkiye’den Aşkın Ayrancıoğlu (Üstte) İranlı çizer Abbas Naaseri ile birlikte “Altın Ödül”ü paylaştı. “Gümüş Ödül”ü ise Angel Boligan(Meksika), Raed Khalil(Suriye), Yuriy Kosobukin (Ukrayna) ve Zhang Wei(Çin) paylaştı.  8. Yarışmanın “Büyük Ödül”ünü Meksika’dan Angel Boligan’ın kazandığı Portre Karikatür dalında ise Türkiye’den Atilla Atala,  Brezilya’dan João Carlos Mattias do Nascimento, İran’dan Salam Mohammadi ve Çin’den Zhu ZIizun ile “Gümüş Ödül”ü paylaştı.
* Karikatür dalında  “Büyük Ödül”ünü İran’dan  Mohsen Asadi’nin kazandığı 9. Yarışmada (2010) “Altın Ödül”ü Azerbaycan’dan Seyran Caferli ve Polonya’dan Marcin Bondarowicz'in çalışmaları alırken Türkiye’den Aşkın Ayrancıoğlu, Abbas Naaseri (İran), Milenko Kosanovic (Sırbistan) ve Vladimir Kazanevsky (Ukrayna) ile birlikte “Gümüş Ödül”ü paylaştı.
* Portre karikatür dalında “Büyük Ödül”ünü Portekiz’den  António Manuel Ferreira Dos Santos’un kazandığı 10. Yarışmada (2011)  ise Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu, Luclano Santos (Brezilya), Raul Alfonso Grisales (Kolombiya), Romanov Vladimir (İsrail), Matei Gheorghe (Romanya), Xu Tiejun (Çin), Yan Yongke (Çin) ve  WuJinpeng (Çin) ile “Bronz Ödül”ü paylaştı.
* 8. Freecartoonsweb (2009) sonuçlar: http://www.fcwfcw.com/Diary.asp?ID=690
* 9. Freecartoonsweb (2010) sonuçlar:  http://www.fcwfcw.com/Diary.asp?ID=691
* 10. Freecartoonsweb (2011) sonuçlar: http://www.fcwfcw.com/Diary.asp?ID=692 .

Hiç yorum yok: