24.1.13

Sinop Uluslararası Karikatür Yarışması 2012'de ödül değişiklikleri

SİNOP VALİLİĞİ
GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ
“GENÇLİK, SPOR, BARIŞ VE HOŞGÖRÜ” KONULU
ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMASI
Sinop Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü’nün düzenlediği ve 51 ülkeden 324 sanatçının toplam 1020 karikatürle katıldığı “Gençlik, Spor, Barış ve Hoşgörü” konulu uluslararası karikatür yarışmasında ödüllendirmede değişiklikler yapılmıştır.
Gerek “benzer karikatürler” gerekse “daha önce ödül kazanmış karikatür” bağlamında ortaya çıkan gelişmeler sonucu karikatür sanatçıları Aşkın AYRANCIOĞLU (Türkiye), Erhan Yaşar BABALIK (Türkiye), Vladimir KAZANEVSKY (Ukrayna), Seyit SAATÇİ (Türkiye), Agim SULAJ (Arnavutluk) ve Mikhail ZLATKOVSKY (Rusya)’den oluşan seçici kurul yeni bir değerlendirme yapmış ve “oy çokluğuyla” bazı ödülleri iptal ederek yerine -puan sıralamasına göre- yeni ödülleri belirlemiştir.
Bu değerlendirme kesinlikle hiçbir çizeri suçlamak amacı taşımamaktadır. Amaç, tesadüfen bile olsa daha önce yapılmış esprileri ödüllendirmek yerine daha özgün eserleri ödüllendirmektir. Bundan sonra da bu yarışmayla ilgili benzer karikatürler çıkabilecektir. Ancak on günlük sürede gelen itirazlar yeterlidir ve ayrıca albüm, sergi vs. çalışmalarına başlanacağı için sonuçlar kesindir ve değişmeyecektir.
KESİN DEĞERLENDİRMEYE GÖRE:
ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: STEFAN DESPODOV (BULGARİSTAN) yerine ALTAN ÖZESKİCİ (TÜRKİYE), JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ yine RİCARDO CLEMENT (ALECUS)-(EL SALVADOR)’in başka bir eseri, SİNOP ASKF ÖZEL ÖDÜLÜ ALTAN ÖZESKİCİ (TÜRKİYE) yerine ALİ BULCA (TÜRKİYE), SİNOP GENÇLİK MERKEZİ ÖZEL ÖDÜLÜ ESMAİL BABAEİ (İRAN) yerine TAWAN CHUNTRASKAWVONG (TAYLAND), SİNOP ESNAF KREDİ KEFALET KOOP. BAŞKL. ÖZEL ÖDÜLÜ OSVALDO DİAZ MOREİRA (KÜBA) yerine ANDRZEJ PACULT (ABD) ödüllendirilmişlerdir.

Hiç yorum yok: