8.7.12

“Kadın” konulu 18. La Ghignata 2012 Uluslararası Karikatür Sergisi, İtalya

“Kadın” konulu 18. La Ghignata 2012 Uluslararası Karikatür Sergisi, İtalya
Tüm çizerlerin katılımına açık bir etkinlik. WEB: http://www.ghignata.org/
Franco Fossati Vakfı ile Monza kent meclisi işbirliğinde düzenleniyor. Sergi 10-25 Kasım 2012 arasında Monza’da Galleria Civica’da izlenime sunulacak.
2012 yılı konusu: Kadın (The WOMAN).
Üçüncü binyılın başlarında, bir yanda idolleştirilen, öte yandaysa şiddete uğrayıp öldürülen kadınların yaşam koşulları, siyaset ve para gücünün doruklarından köleliğe kadar farklılık arzediyor; bu birbirine tamamen zıt kutupların arasında ise anne, kızkardeş, eş ve sevgili olarak kadınların rol aldığı sert tartışmalar, çatışmalar, zaferler ve kayıplar evreni uzanıyor. Kadınları hor gören erkek şovenizminin daimi yörüngesinde ve hep maşoluğun kurbanı, kendi ışığından yoksun, ama en karanlık sahneyi dahi aydınlatmaya muktedir karakterler. Güçlü, direngen, hoş ve duyarlı tabiatlarıyla kadınlar, sanat alanlarında kendilerini ifade ettikleri vakit, tüm zeka, nükte ve tutkularını ortaya koyarak yapıyorlar bunu.
Luigi F. Bona, Franco Fossati Vakfı Başkanı
Liviano Riva, La Ghignata, etkinlik yöneticisi.
KATILIM KOŞULLARI
1.Her sanatçı en fazla 4 eser gönderebilir. Sergilenecek eserleri jüri seçecektir.
2.Son katılma tarihi: 30 Temmuz 2012
3.Eser(ler), elektronik olarak (en az 300 DPI olmak üzere yüksek çözünürlükte, JPG) şu iki adrese birden gönderilmelidir: la.ghignata@livianoriva.it ve fondazione@francofossati.eu .
4.Katılımcılar, eserlerinin sergilenmesi ve katalogda yayınlanmasına izin vermiş sayılır. Sanatçı izni olmadan eserlerin ticari kullanımı mümkünsüzdür.
5.Katılımcılar aşağıdaki katılma formunu doldurarak eserleriyle birlikte yollamalıdır. Eser yollama mesajının başındaki Konu kısmına “EXPO GHIGNATA 2012” yazınız.
Ayrıntılı bilgi için:
Melina Gatto (Uluslararası ilişkiler ve sergiler sorumlusu)
Cep tel: 389 1650276 e-mail melina.gatto@museowow.it
Liviano Riva (Yönetici)
Cep tel: 338 6798441 e-mail: liviano@rivaliviano.it .
Katılım formu (Entry-form) için kaynak (PDF): ecc-kruishoutem .

Hiç yorum yok: