7.7.12

"Gerze Hacıkadı Horozu" konulu ulusal karikatür yarışması sonuçlandı

Önümüzdeki Eylül ayında Sinop’ta düzenlenecek olan “Diyojen Karikatür Festivali” kapsamında düzenlenen “Gerze Hacıkadı Horozu” konulu ulusal karikatür yarışması sonuçlandı.
Karikatür sanatçıları Saadet Demir Yalçın, Canol Kocagöz, Raşit Yakalı, Firuz Kutal, Oğuz Gürel, E. Yaşar Babalık ve Aşkın Ayrancıoğlu’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda yarışmanın “Büyük Ödül”ünü Balıkesir’den Mete Ağaoğlu kazandı. “Başarı Ödülleri”ne Tokat’tan Engin Selçuk, Adana’dan İsmail Kar ve İzmir’den Cemalettin Güzeloğlu değer görülürken, “Jüri Özel Ödülleri”ni de Antalya’dan Kürşat Zaman ve Samsun’dan Murat İlhan kazandı.
Yarışmanın Büyük Ödül’ünü kazanan karikatür sanatçısı Mete Ağaoğlu Eylül ayında Sinop’ta düzenlenecek olan “Diyojen Karikatür Festivali”ne konuk sanatçı olarak davet edilecek; diğer ödülleri kazanan sanatçıların ödül plaketleri ise adreslerine gönderilecek.
Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda eserleri sergilenecek çizerler ise şöyle belirlendi: İsmail Kar, Altan Özeskici, Cemalettin Güzeloğlu (2), Kamil Yavuz, Önder Önerbay (3), Faruk İnan, Bülent Okutan, Ahmet Ümit Akkoca (2), Hilmi Şimşek, K. Ensar Bahadır (2), Kemal Özyurt, Necdet Karabek, Murat Gök, İ. Serdar Sayar, Feriye Çekiçoğlu, Meral Sanal Bilgici, Ramazan Özçelik, Yüksel Cengiz, Nazmiye Çalışkan, Nuri Bilgin, Turan İyigün, Zafer Dilekçi, Ayten Köse, Ahmet Esmer.

Hiç yorum yok: