12.3.12

1. Palatifini Uluslararası Karikatür Yarışması 2012 (İtalya) sonuçlandı

İtalya'da 4. Cenova Pesto Sosu Dünya Şampiyonası (17 Mart 2012) çerçevesinde, amatör ve profesyonel tüm dünya çizerlerine açık olarak, iki bölümde düzenlenen Palatifini Uluslararası Karikatür Yarışması 2012 sonuçlandı.
Genel olarak yiyecek ve dünyada yemek kültürü konusunda eserlerin istendiği 1. ”Palatifini” bölümünde tek ödülü Ukrayna'dan Vladimir Kazanevsky "Kral Yemek" adlı çalışmasıyla kazandı.
Bu yıl “Cenova Pesto Sosu” konusunda eserlerin kabul edildiği 2. ”Özel Kategori” bölümünde ise tek ödül Belçika'dan Constantin Sunnerberg'in karikatürüne verildi.
Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmaya 49 ülkeden 169 sanatçı 300'den fazla işiyle katıldı. Bunlardan 100 adet çalışma sergi ve albüm için seçildi ve her dalda 5'er karikatür finalist olarak belirlendi. Her dalda tek ödül için seçim bu son finalistler arasından yapıldı.
1. ”Palatifini” bölümünde seçilen sanatçılar arasında Türkiye'den katılan 6 karikatürcü yer alıyor: Recep Bayramoğlu, Ahmet Büyükmehmetoğlu, Erdem Çolak, Özkan Olcay, Serpil Kar, Aziz Yavuzdoğan.
Ayrıntılar için bkz: http://www.pestochampionship.it/en/component/content/article/182.html .
Seçilen 100 karikatür: http://cartoons.pestochampionship.it/ .

Hiç yorum yok: