8.1.12

3. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması sonuçlandı

Türkiye'nin dünya turizm alanındaki bilinirliğinin artırılması ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nın üçüncüsünü kazanan karikatüristler belli oldu.
Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ile Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi´nin işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve OTI Holding ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen yarışmaya 39 ülkeden 163 sanatçı toplam 405 eserle katıldı.
Bayram Hacızade (Azerbaycan Karikatürcüler Birliği Başkanı), Hüseyin Çakmak (FECO-Karikatürcü Örgütleri Federasyonu Kıbrıs Başkanı), Yoshiaki Yokota (FECO-Japonya Karikatürcü Organizasyonları Federasyonu Başkanı), Nezih Danyal (Karikatür Vakfı Başkanı), Eray Özbek (Karikatürcü), Bülent Çelik (Karikatürcü), İbrahim Yazar (Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı), Fehmi Köfteoğlu (Turizm Yazarı), Osman Nihat Aydoğan (TUYED Genel Sekreteri) ve Prof. Dr. Nazmi Kozak’tan (Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Editörü) oluşan Jürinin değerlendirmesi sonucunda Birincilik Ödülü’nü İranlı karikatür sanatçısı Abbas Naaseri, İkincilik Ödülü’nü Avustralya’dan Louis Pol ve Üçüncülük Ödülü’nü de Avusturya’dan Gerhard Gepp kazandı.
Yarışmanın fikir babası olan, geçen yıl kaybettiğimiz Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Profesör Atila Özer için konulan Özel Ödül’e de Türkiye’den Mehmet Kahraman layık görüldü.
Jüri, ayrıca, Türkiye’den Ömer Çam, Almanya’dan Helmut Jacek, Hırvatistan’dan Damir Novak, Bulgaristan’dan Trayko Popov, Çek Cumhuriyeti’nden de Jiri Srna’nın eserlerini mansiyonla ödüllendirdi.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri 9 Şubat 2012, Perşembe günü, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP’ta başlayacak olan EMITT Turizm Fuarı’nda verilecek.
Kaynak: tuyed

Hiç yorum yok: