22.12.11

7-17 Karikatür Yarışması konusu: ’Eğitimde Sağlığa Zararlı Ürünler İstemiyoruz’

* Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen 18. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali 20-23 Nisan 2012 tarihlerinde dört gün süreyle Ankara’da yapılacaktır.
* Festival kapsamında yer alan 7-17 Karikatür Yarışması’nın amacı çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışcıl bir geleceğe hazırlamaktır.
* 7-17 Karikatür Yarışması 7-17 yaşları arasındaki tüm çocuklara açıktır.
* Yarışma konusu, 'Eğitimde Sağlığa Zararlı Ürünler İstemiyoruz'dur. Öğrencilerin sağlıklarını ciddi biçimde tehdit eden taklit, sahte, sağlıksız, kalem, silgi, defter, çanta, kalem kutusu, sırt çantası, boyalar, oyuncaklar gibi ürünleri kullanmanın zararları, sağlıklı, başarılı ve verimli bir gelecek için sağlığı tehdit etmeyen araç gereçler kullanmak isteğini vurgulayan karikatürler çizebilirler.
* Karikatürler A4 ya da A3 boyutlarında her tür kağıda istedikleri teknikle, siyah-beyaz, renkli olarak çizilebilir.
* Karikatürcüler en çok üç karikatürle yarışmaya katılabilirler. Yarışmacılar karikatürlerin arkasına ad-soyadlarını, doğum tarihlerini, telefonlarını, okullarını, adreslerini yazmalıdırlar.
* Yarışmacılar karikatürlerini 1 ŞUBAT 2012 tarihinde kadar ‘7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI - PK:364 YENİŞEHİR 06443 ANKARA’ posta adresine göndermelidirler.
* Jürinin seçeceği en iyi karikatürü çizen karikatürcüye SCRİKSS KALEM ÖDÜLÜ 1.000,00 TL (Bin Türk Lirası), plaket ve diploma verilecektir. Ayrıca karikatürleri sergilenmeye değer görülen tüm karikatürcülere diploma gönderilecektir.
* Yarışmada ödül alan karikatürcü 20-23 Nisan tarihinde yapılacak 18. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali’ne davet edilerek 7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI karikatür sergisi açılışında ödülünü alacaktır.
* Yarışma sonuçları 1 Nisan 2012 tarihinde basın, yayın organları ve internetten duyurulacaktır.
* Jüri tarafından seçilip, karikatürleri katologda yer alan karikatürcülere 18. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali Kataloğu, katılım belgesiyle birlikte gönderilecektir.
* Karikatürler geri gönderilmeyecek ve basım yayın hakkı Karikatür Vakfı’nın olacaktır.
* 7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI karikatür sergisi daha sonra Türkiye içinde ve yurt dışında çeşitli kentlerde açılacaktır.

Hiç yorum yok: