30.11.11

Türk karikatürünün ustaları, Çorum Anadolu Lisesi için çizdiler!

"Çizgilerle Melih Cevdet ANDAY" Portre Karikatür Sergisi, Çorum Anadolu Lisesi'nde açıldı.
Türk şiirinin ustalarından Melih Cevdet ANDAY, ölümünün dokuzuncu yıldönümünde Çorum Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü'nün düzenlediği etkinlikle anıldı.
Çorum Anadolu Lisesi Kültür Edebiyat Kulübü Rehber Öğretmeni Bilal Yalçın, şair Melih Cevdet ANDAY'ın hayatı ve sanatçı kişiliği hakkında kısa bilgi verdi.
Kültür ve Edebiyat Kulübü öğrencilerinden Mert Vergi, Müzik Kulübü öğrencilerinin çaldığı enstrümantal parçalar eşliğinde, Melih Cevdet Anday'ın Edgar Allan Poe'dan yaptığı ünlü çevirisi "Annabel Lee" şiirini okudu.
Bilal Yalçın, geçtiğimiz yıl Attila İlhan ile başlayan ve bu yıl yine bir usta şair Melih Cevdet ANDAY ile devam eden, portre karikatür sergilerinin oluşmasına katkılarından dolayı okulun Coğrafya Öğretmeni, karikatür sanatçısı Sönmez Yanardağ'a, serginin hazırlanmasını sağlayan Bilge Ajans'a, Görsel Sanatlar dersi Öğretmeni Emine Cerrahoğlu'ya, sergi süresince müzik dinletisi sunan Müzik Kulübü Öğretmeni Aycan Bilgener ve öğrencilerine teşekkür etti.
Coğrafya Öğretmeni, karikatür sanatçısı Sönmez Yanardağ, "Usta Şair Melih Cevdet ANDAY Portre Karikatür Sergisi için katılım isteğinde bulunduğumuz Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan onsekiz karikatür sanatçısından çok kısa süre içerisinde 25 adet karikatür geldi. Türk karikatürünün ustaları Ahmet Ümit Akkoca, Akdağ Saydut, Eray Özbek, Erol Özdemir, Kemal Özyurt, Ozan Soydan, Saadet Yalçın Demir, Mehmet Kahraman, Erdal Karakoç, Sevdakâr Çelik, Cemalettin Güzeloğlu, Tan Oral, Halit Kurtulmuş, Sezer Odabaşıoğlu, Semih Poroy, Mehmet Zeber, Kürşat Coşgun, Şevket Yalaz, Vahit Akça'ya sergimize destek verdikleri için teşekkür ediyorum" dedi.
Öğrencilerin müzik dinletisi eşliğinde Melih Cevdet şiirleri okumasının ardından Okul Müdürü F. Turgay İKİNCİ, müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrenciler, Türk karikatürünün usta çizerlerinin şair Melih Cevdet Anday için çizdikleri portre karikatürler sergisini gezdiler.
Sergi, 28 Kasım - 5 Aralık 2011 tarihleri arasında açık kalacak.

Hiç yorum yok: