14.9.11

Çizerlerimiz Lima 2011, Peru Uluslararası Karikatür Sergisi'nde

Peru'nun başkenti Lima'da bu yıl 4.sü düzenlenen Uluslararası Karikatür Sergisi, 1 Eylül 2011'de törenle açıldı. Bu yıl "Geri Dönüşüm" konusunda eserlerin istendiği etkinlikte, kırktan fazla ülkeden gelen karikatürlerden seçilenler, başkent Lima'daki bellibaşlı sokak ve meydanlarda, ardından da başka merkezlerde sergilenecek.
Sanatsal koordinasyonunu tanınmış çizer Omar Zevallos'un yürüttüğü etkinlik açılışına ünlü çizerler de onur konuğu olarak çağrılıyor: Bu yıl Meksika'dan Arturo Kemchs Dávila, Brezilya'dan "Zero Hora" gazetesi çizeri Gilmar de Oliveira Fraga ve Şili'den “Daily Dose” blogunda eserlerini yayınlayan Alberto Montt'un konuk olduğu etkinlikte ayrıca ünlü çizer Kemchs'e Yaşam Boyu Başarı Ödülü olan “Huamán Poma” verildi. Bu ödüle geçen yıl Perulu çizer Carlos Roose Silva “Crose” layık görülmüştü.
Lima 2011 e-kataloğundaki bilgilere göre Türkiye'den Erdoğan Başol, Şevket Yalaz, Halit Kurtulmuş, Ahmet Aykanat, Kemal Özyurt, Oğuz Gürel ve İ. Serdar Sayar'ın eserleri sergide izlenime sunulmaktadır.
Albümün son bölümünde, onur konuğu çizerlerin işlerinden örnekler görülebilir: http://www.salonhumorperu.com/libro-sh-2011.pdf

Hiç yorum yok: