11.2.11

2. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması 2011 ödülleri verildi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri, 10 Şubat 2011 Perşembe günü düzenlenen törenle verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği, Anadolu Üniversitesi Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ile Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin (TUYED) işbirliğinde düzenlenen yarışmanın ödülleri EMITT Fuarı’ndaki Anadolu Üniversitesi standında sahiplerini buldu.
Yarışma sonunda birinci seçilen Mehmet Kahraman’a ödülünü, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi. Ukrayna’dan katılıp ikinci olan Aleksiy Kustovsky ödülünü Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın’ın, İngiltere’den katılıp üçüncü olan Ross Thomson ise ödülünü Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut’un elinden aldı.
Yarışmaya 42 ülkeden 185 karikatür sanatçısının yolladığı 404 çalışmayı değerlendiren Prof. Dr. Atila Özer, Doç. Dr. Nazmi Kozak, Bayram Hacızade (Azerbaycan), Hüseyin Çakmak (Kıbrıs), Yoshiaki Yokota (Japonya), Eray Özbek, Nezih Danyal, Bülent Çelik, Fehmi Köfteoğlu ve Osman Nihat Aydoğan’dan oluşan seçici kurul, ayrıca İran’dan Kambiz Derambakhsh, Avusturya’dan Gerhard Gepp, Bulgaristan’dan Stefan Despodov, İran’dan Shahram Rezaei ve Türkiye’den İ. Serdar Sayar’ın eserlerini mansiyona layık gördü.
Kaynak: http://e-gazete.anadolu.edu.tr/ayrinti.php?no=9507

Hiç yorum yok: