15.12.10

7-17 Karikatür Yarışması 2011 konusu: Küresel Isınma

*Karikatür Vakfı tarafından düzenlenen 17. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali 15-18 Nisan 2011 tarihlerinde dört gün süreyle Ankara’da yapılacaktır.
*Festival kapsamında yer alan 7-17 Karikatür Yarışması’nın amacı çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirmek ve onları barışcıl bir geleceğe hazırlamaktır.
*7-17 Karikatür Yarışması 7-17 yaşları arasındaki tüm çocuklara açıktır.
*Yarışma konusu ‘Küresel Isınma’dır.
Özellikle karbondioksit, sera gazlarının salınımı nedeniyle dünyamızın ikliminin değiştiği, mevsimlerin olağan dışı yaşandığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle kutuplarda buzulların eridiği, kıtaları tehdit ettiği, çevre felaketlerinin oluştuğu görülmektedir. Küresel ısınmanın tüm canlıların yaşamını zora soktuğu gerçeğiyle karşı karşıyayız.
Karikatürcüler küresel ısınmanın yaşamlarına ve dünyadaki etkilerini, gözlemlerini ve duygularını anlatan karikatürler çizebilirler.
*Karikatürler A4 ya da A3 boyutlarında her tür kağıda istedikleri teknikle, siyah-beyaz, renkli olarak çizilebilir.
*Karikatürcüler en çok üç karikatürle yarışmaya katılabilirler. Yarışmacılar karikatürlerin arkasına ad-soyadlarını, doğum tarihlerini, okullarını, adreslerini yazmalıdırlar.
*Yarışmacılar karikatürlerini 15 ŞUBAT 2011 tarihine kadar "7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI - PK:364 YENİŞEHİR 06443 ANKARA" posta adresine göndermelidirler.
*Jürinin seçeceği en iyi karikatürü çizen karikatürcüye 1000 TL (Bin Türk Lirası) para ödülü, plaket ve diploma verilecektir. Ayrıca karikatürleri sergilenmeye değer görülen tüm karikatürcülere diploma gönderilecektir.
*Yarışmada ödül alan karikatürcü 15-18 Nisan tarihinde yapılacak 17. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali’ne davet edilerek 7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI karikatür sergisi açılışında ödülünü alacaktır.
*Yarışma sonuçları 1 Nisan 2011 tarihinde basın, yayın organları ve internetten duyurulacaktır.
*Jüri tarafından seçilip, karikatürleri katologda yer alan karikatürcülere 17. Uluslararası 7-77 Karikatür Festivali Kataloğu, katılım belgesiyle birlikte gönderilecektir.
*Karikatürler geri gönderilmeyecek ve basım yayın hakkı Karikatür Vakfı’nın olacaktır.
*7-17 KARİKATÜR YARIŞMASI karikatür sergisi daha sonra Türkiye içinde ve yurt dışında çeşitli kentlerde açılacaktır.

Hiç yorum yok: